Vragen over ondeugdelijke bestrating
CDA WIL WETEN HOE DE GEMEENTE HIEROP CONTROLEERT

Vragen over ondeugdelijke bestrating

CDA-raadslid Herald Lucas maakt zich zorgen over de staat waarin wegen na werkzaamheden worden achtergelaten. “Helaas ontkomen we er niet aan dat af en toe de bestrating opengebroken moet worden voor werkzaamheden ten behoeve van gas, water, elektra, glasvezel of andere voorzieningen. Wat we echter zien en horen is dat de bestrating er van tijd tot tijd niet meer zo netjes in ligt als voor de werkzaamheden.” Lucas doelt op werkzaamheden die niet op initiatief of in opdracht van de gemeente zelf worden uitgevoerd.

 

'Amateurs'

Als voorbeeld noemt Lucas de situatie van de Oude Es naar de Aldi. “Begin dit jaar is er een stroomkabel gelegd van het transformatorhuisje aan de Oude Es naar de Aldi. Men is begonnen met graven en na enige tijd werd de boel stilgelegd. De gemeente wist namelijk van niets. Gedeeltelijk lag alles open en dat is toen weer provisorisch gedicht. Nadat alles geregeld was met de gemeente is men verder gegaan met het leggen van de kabel. Hierna hebben een stel ‘amateurs’ de bestrating erin gelegd. Ik noem dit bewust ‘amateurs’ omdat deze mannen zelf zeiden dat ze nooit bestratingswerk deden en dat ze dit er even bij moesten doen van hun baas, de aannemer. Als je nu dus van het transformatorhuisje aan de Oude Es naar de Aldi loopt kun je precies zien waar de kabel is gelegd. De klinkers en tegels liggen er belabberd in.” De situatie zou al een ongeluk hebben veroorzaakt.

 

Via schriftelijke vragen aan het college van B en W wil Lucas weten of het bij de gemeente bekend is wanneer er werkzaamheden aan de bestrating worden uitgevoerd, of er op wordt gecontroleerd dat de herbestrating vervolgens deugdelijk gebeurt en welke acties de gemeente inzet als dit niet het geval blijkt te zijn. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
au mijn rug — 15 nov 2018
Piet hartelijk dank voor Uw visie. Het is voor de rugpatiënten ( en ziekenauto's) bijna ondoenlijk om over de verhoogde kruisingen te rijden, omdat de drempels , met klinkers, in o.a. v. Bönninghausenstraat en Bekenhorst veel te kort zijn aangebracht. Waarom plaatst de gemeente niet normale verkeersdrempels zoals deze liggen in onder andere Wensinkstraat en Clematishof of langer maken b.v. 1,50 -2 meter. Over deze drempels kun je goed rijden met lage snelheid zodat je er weinig van voelt in de rug .Bij deze spreek ik de wens uit dat het gemeente dit ter harte neemt en de verhoogde kruisingen tzt wijzigt en bij herbestratingen aan past
Piet — 14 nov 2018
Borne staat al jaren bekend als zeer rolstoel onvriendelijk bij de vereniging van rugpatiënten. En het is nog erger geworden voor rolstoelgebruikers en rollators nu overal in het dorp scheve stoepen, straten en verkeersheuvels liggen.
Bhm — 08 nov 2018
Degenen die hier verantwoordelijk voor zijn bij ons ambtelijke apparaat erop aanspreken van hogerhand.
Leo L. — 03 nov 2018
Borne wordt ook wel Nazareth genoemd!
Kan daar iets goeds uit voortkomen?
Gelukkig wel; maar helaas geen goede bestratingen!
Ronald Vingerling — 02 nov 2018
Ook bestratingswerk dat wèl in opdracht van de Gemeente Borne wordt uitgevoerd is ofwel gebrekkig of gebaseerd op verkeerde materiaalkeuze. Waarom moeten de bewoners van de Europastraat aan een klinkerweg wonen, terwijl dit een belangrijke verkeersader is? Hetzelfde geldt voor de Grotestraat vanaf Il Tartufo tot aan de Bekenhorst en voor de Grotestraat van het Witte Huis tot aan de Nieuwe Kerk. Een waarom heeft de Parallelweg zo'n acht jaar geleden wel asfalt gekregen ter vervanging van de klinkers? Klinkers (het woord zegt het al) produceren lawaai, zeker als het getrommelde of versleten versies zijn. De banden van de passende auto's roffelen eroverheen, waardoor aanwonenden onnodig overlast ondervinden. Geluidsoverlast bestrijd je bij de bron, de bestrating dus, niet met drievoudig glas. Misschien legt de Gemeente Borne af en toe de hand op een partij oude klinkers die niemand meer wil hebben? Lekker goedkoop? Van zorgvuldig gemeentelijk beleid of controle lijkt geen sprake, helaas. Eén ding lijkt wèl zeker: degene die klinkers heeft gekozen als bestrating voor een doorgaande weg woont er zelf niet aan.
Wouter — 02 nov 2018
Kabelwerkers zijn grondwerkers, dat is iets anders dan stratenmakers!
BHM — 02 nov 2018
Kijk eens naar de Grotestraat vanaf afslag europastraat tot aan het Italiaanse restaurant.
Het asfalt is totaal kapot gereden ,ook verkeerd materiaal?
En de bomen keuze ....wie zet er nu sequoia s langs een doorgaande weg,deze bomen worden 30 meter hoog en vreten zich met de wortels overal doorheen.
Stratenmakers komen geregeld om weer een stuk trottoir te herbestrate
Hetzelfde verhaal wat eerder deze week in de krant stond van verkeerd zand gebruikt in een ander stuk Grotestraat, als je van 400 meter straat er 100 van opnieuw inlegt dan ligt het toch niet aan het zand.
Vanaf dag 1 dat deze klinkers er in liggen zitten er al gaten en veel te grote voegen in.
Mchak — 01 nov 2018
Ik ben benieuwd welke vragen de raad hierover stelt op basis van de Begroting? Daar moet toch iets staan over de staat van het onderhoud?
M Kamphof — 01 nov 2018
Bornebroeksestraat voor de spoorweg overgang licht nog 1 stuk klinkerweg!
Wordt tijd dat deze vervangen wordt, enorme kuilen in het wegdek!
Mark — 01 nov 2018
Bij ons aan de Saturnusstraat is het precies het zelfde. Een groot gat in de verkeersdrempel, waardoor je heen en weer geslingerd wordt als er overheen rijd. En stoepen die snis de aanleg van de glasvezelkabel niet meer vlak ziijn en bij mijn schoonmoeder al een verbrijzelde enkel veroorzaakt heeft.
H — 01 nov 2018
Goede avond is er eindelijk iemand die wel de ogen open heeft van de hele staf van de gemeente maar is het zien en weer weg kijken overal in borne liggen de stoepen en straten er beroerd bij laten we het dan nog maar niet over het onkruid hebben maar bij deze niet praten met een hapje en een drankje maar stroop nu die mouwen eens op en kom in actie
Irma — 01 nov 2018
Kijk eens naar de Jupiterstraat hie slecht die is. Mag ook wel wat aan gebeuren!
Heidy kok — 01 nov 2018
Vele straten liggen er belabberd bij. Bv ook in de wensinkstraat bij bakker koehorst dat stuk. Erg vervelend met mijn scootmobiel en pijnlijk voor mijn lijf...zou fijn zijn als dorp borne keer goed aangepakt zou worden bestrating beter leggen. M.v.g. heidy

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024