NEO wint met 1-5 van Reunie
04-11-2018
BORCULO╦RS OVERTUIGEND VERSLAGEN

NEO wint met 1-5 van Reunie

Op een prachtige nazomerzondag heeft NEO een goed vervolg gegeven aan de ruime overwinning op Saasveldia. Zonder de vanwege blessures afwezige Jochem Stam en Stijn Baars werd Reunie, debutant in de derde klasse A, na een uiterst open duel, ruim met 1-5 verslagen. Een uitslag die in overeenstemming was met de veldverhoudingen. Met wat meer accuratesse had het verschil zelfs veel ruimer kunnen uitvallen.

 

Op een van de weinige natuurgrasvelden in de afdeling waren de eerste kleine kansjes voor de thuisclub. Bob Peterman moest eerst een kopbal uit een hoekschop overtikken en daarna alert zijn bij een ietwat korte terugspeelbal van Steven Zonder. Vanaf dat moment was het echter NEO dat de klok sloeg. Met veel beweging, lopende spelers en veel diepgang rolde de ene aanval na de andere op het Reunie-doel. Een dieptepass van Bjorn Tijhuis kon ternauwernood door de Reunie-goalie onderschept worden, een corner werd van de doellijn gehaald en Ron Spoler had een strafschop verdiend toen hij aangetikt werd binnen de beruchte lijnen. Er waren toen nog maar twaalf minuten gespeeld.

 

Slippertje

Vlak daarna toch de voorsprong. De jarige, hardwerkende Ron Spoler profiteerde goed van een slippertje van een van de verdedigers. Met een simpele breedtepass stelde hij Pascal van Berkum vervolgens in staat de 0-1 aan te laten tekenen. Nadat Reunie een aardige kans, al dan niet in buitenspelsituatie, verkwanselde, waren ook de drie kansen daarna voor NEO. De weer speelgerechtigde Mauro Lohuis had een prachtige demarrage in huis, maar de afsluitende breedtepass werd net geblokt. Robin Oude Kamphuis kopte een corner net voorlangs, maar de derde kans op rij was raak. Jesse Keur bediende fraai Rick ten Tusscher die subtiel over de doelman lobde: 0-2.

 

In het restant van de eerste helft had NEO verder moeten uitlopen, maar ook Jan Willem van Holland zag zijn team daarin erg slordig zijn. Pascal van Berkum schoot op de goalie en Ron Spoler was dezelfde doelman al voorbij na een geweldig aanval, maar zag zijn inzet op het laatste moment geblokt. De 0-3 kwam er wel, maar de flitsende aanval over een aantal schijven werd volledig ten onrechte voor buitenspel afgevlagd

 

Mauro Lohuis

Na twee minuten in de tweede helft was de wedstrijd helemaal gelopen. De over links opstomende Mauro Lohuis bediende Pascal van Berkum heel onzelfzuchtig bij de tweede paal: 0-3. Nadat een paar NEO-aanvallen spaak liepen door een slordige eindpass, leek Van Berkum zijn derde van de middag te scoren. Opnieuw was de gretige Lohuis de aangever, maar de enorme kans eindigde met een schot op de lat. Uit de daaropvolgende hoekschop werd het echter toch 0-4. Steven Zonder schijnt de bal geraakt te hebben, maar ook een Reunie-verdediger leek het leer nog te raken.

 

Terwijl NEO de ene na de andere mogelijkheid aan zich voorbij liet gaan, bleef Reunie het proberen en de thuisclub leek op 1-4 te komen toen twee spelers zomaar op Bob Peterman konden lopen, De goalie onderschepte de matige breedtepass echter knap. Toch kwam Reunie wel aan een treffer. Bjorn Tijhuis neutraliseerde een aanval van de lastige spits Mustafa Dagdelen, maar de aanvaller trapte daarbij in de grond. De arbiter van dienst legde de bal echter op de stip, waarna Jorn Geerligs de stand op 1-4 kon brengen.

 

Inmiddels was coach Van Holland driftig aan het wisselen geslagen. Wout Deterd, Stijn Huls en Twan Weghorst kwamen in de ploeg en laatstgenoemde smaakte het genoegen de marge weer op vier te brengen. Een fraaie actie en dito pass van Ron Spoler stelden Weghorst in staat de 1-5 binnen te prikken. Het slotakkoord had ook voor Twan moeten zijn, maar Pascal van Berkum besloot een aanval zelf schietend af te sluiten en dat was geen goede keuze.

 

Al met al een duidelijke en mooie overwinning. NEO heeft een weekend rust waarna op 18 november het geplaagde Victoria'28 op bezoek komt. De drager van de rode lantaarn zal die ongetwijfeld niet in bezit willen houden, dus de mannen van Van Holland zijn gewaarschuwd.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 05 nov 2018
Goed bezig die jonge gasten .
Nu ff een tijdje dit vasthouden.
Wij supporters links van de tribune zijn er de volgende thuis wedstrijd erbij!
Succes boys van Neo1.

BVV Borne met 0-4 onderuit tegen TVO

Vanaf het eerste fluitsignaal van de thuiswedstrijd tegen TVO werden de geelzwarten onder druk...
22-09-2020

Dames Apollo 8 werken toe naar Supercup

Afgelopen zondag presenteerde Dames 1 van Apollo 8 zich aan het thuispubliek in sporthal De...
22-09-2020

Uitwedstrijd NEO afgelast

De uitwedstrijd van NEO, vanmiddag in en tegen Lemelerveld, is zondagmorgen afgelast. Reden...
20-09-2020

Bornse supporters zwaaien FC Twente uit

De competitie is weer begonnen. Eindelijk, ja eindelijk mogen de supporters weer. Zo ook de...
20-09-2020

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020

BVV Borne door in bekerstrijd

Nadat BVV Borne eerder in het bekertoernooi al won van DTC’07 (1-0) en Markelo (3-4) stond...
14-09-2020