NEO wint met 1-5 van Reunie
04-11-2018
BORCULOËRS OVERTUIGEND VERSLAGEN

NEO wint met 1-5 van Reunie

Op een prachtige nazomerzondag heeft NEO een goed vervolg gegeven aan de ruime overwinning op Saasveldia. Zonder de vanwege blessures afwezige Jochem Stam en Stijn Baars werd Reunie, debutant in de derde klasse A, na een uiterst open duel, ruim met 1-5 verslagen. Een uitslag die in overeenstemming was met de veldverhoudingen. Met wat meer accuratesse had het verschil zelfs veel ruimer kunnen uitvallen.

 

Op een van de weinige natuurgrasvelden in de afdeling waren de eerste kleine kansjes voor de thuisclub. Bob Peterman moest eerst een kopbal uit een hoekschop overtikken en daarna alert zijn bij een ietwat korte terugspeelbal van Steven Zonder. Vanaf dat moment was het echter NEO dat de klok sloeg. Met veel beweging, lopende spelers en veel diepgang rolde de ene aanval na de andere op het Reunie-doel. Een dieptepass van Bjorn Tijhuis kon ternauwernood door de Reunie-goalie onderschept worden, een corner werd van de doellijn gehaald en Ron Spoler had een strafschop verdiend toen hij aangetikt werd binnen de beruchte lijnen. Er waren toen nog maar twaalf minuten gespeeld.

 

Slippertje

Vlak daarna toch de voorsprong. De jarige, hardwerkende Ron Spoler profiteerde goed van een slippertje van een van de verdedigers. Met een simpele breedtepass stelde hij Pascal van Berkum vervolgens in staat de 0-1 aan te laten tekenen. Nadat Reunie een aardige kans, al dan niet in buitenspelsituatie, verkwanselde, waren ook de drie kansen daarna voor NEO. De weer speelgerechtigde Mauro Lohuis had een prachtige demarrage in huis, maar de afsluitende breedtepass werd net geblokt. Robin Oude Kamphuis kopte een corner net voorlangs, maar de derde kans op rij was raak. Jesse Keur bediende fraai Rick ten Tusscher die subtiel over de doelman lobde: 0-2.

 

In het restant van de eerste helft had NEO verder moeten uitlopen, maar ook Jan Willem van Holland zag zijn team daarin erg slordig zijn. Pascal van Berkum schoot op de goalie en Ron Spoler was dezelfde doelman al voorbij na een geweldig aanval, maar zag zijn inzet op het laatste moment geblokt. De 0-3 kwam er wel, maar de flitsende aanval over een aantal schijven werd volledig ten onrechte voor buitenspel afgevlagd

 

Mauro Lohuis

Na twee minuten in de tweede helft was de wedstrijd helemaal gelopen. De over links opstomende Mauro Lohuis bediende Pascal van Berkum heel onzelfzuchtig bij de tweede paal: 0-3. Nadat een paar NEO-aanvallen spaak liepen door een slordige eindpass, leek Van Berkum zijn derde van de middag te scoren. Opnieuw was de gretige Lohuis de aangever, maar de enorme kans eindigde met een schot op de lat. Uit de daaropvolgende hoekschop werd het echter toch 0-4. Steven Zonder schijnt de bal geraakt te hebben, maar ook een Reunie-verdediger leek het leer nog te raken.

 

Terwijl NEO de ene na de andere mogelijkheid aan zich voorbij liet gaan, bleef Reunie het proberen en de thuisclub leek op 1-4 te komen toen twee spelers zomaar op Bob Peterman konden lopen, De goalie onderschepte de matige breedtepass echter knap. Toch kwam Reunie wel aan een treffer. Bjorn Tijhuis neutraliseerde een aanval van de lastige spits Mustafa Dagdelen, maar de aanvaller trapte daarbij in de grond. De arbiter van dienst legde de bal echter op de stip, waarna Jorn Geerligs de stand op 1-4 kon brengen.

 

Inmiddels was coach Van Holland driftig aan het wisselen geslagen. Wout Deterd, Stijn Huls en Twan Weghorst kwamen in de ploeg en laatstgenoemde smaakte het genoegen de marge weer op vier te brengen. Een fraaie actie en dito pass van Ron Spoler stelden Weghorst in staat de 1-5 binnen te prikken. Het slotakkoord had ook voor Twan moeten zijn, maar Pascal van Berkum besloot een aanval zelf schietend af te sluiten en dat was geen goede keuze.

 

Al met al een duidelijke en mooie overwinning. NEO heeft een weekend rust waarna op 18 november het geplaagde Victoria'28 op bezoek komt. De drager van de rode lantaarn zal die ongetwijfeld niet in bezit willen houden, dus de mannen van Van Holland zijn gewaarschuwd.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 05 nov 2018
Goed bezig die jonge gasten .
Nu ff een tijdje dit vasthouden.
Wij supporters links van de tribune zijn er de volgende thuis wedstrijd erbij!
Succes boys van Neo1.

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021