Annet is al 40 jaar de assistente van…
05-11-2018
BESCHEIDEN DOKTERSASSISTENTE ZOU HET ZO WEER OVERDOEN

Annet is al 40 jaar de assistente van…

Afgelopen donderdag vierde Annet Mekenkamp (58) het moment dat ze exact veertig jaar doktersassistente was in Borne. En bescheiden als ze is, dacht ze het heuglijke moment in relatieve rust te vieren. Het was immers ook haar vrije dag. Totdat ‘s avonds ineens het complete team van Huisartsenpraktijk Fleminghof voor haar deur stond om haar mee te nemen voor een feestelijk etentje. Maandagmorgen werd het met ballonnen, slingers, appeltaart én natuurlijk de onvermijdelijke bloemen allemaal nog eens dunnetjes overgedaan in de praktijk aan de Stationsstraat.

 

Gemoedelijk

Veertig jaar geleden begon het voor Annet allemaal bij huisarts Polee, die niet veel later plaats maakte voor de praktijk van Willem en Jet Vriesendorp. “Een mooie tijd,” aldus Annet. “Je werkte bij wijze van spreken nog vanuit de huiskamer. Het was allemaal veel kleiner en vooral ook gemoedelijk.” De laatste drie jaren werkt ze vanuit een splinternieuwe huisartsenpraktijk, waar meer dan twintig mensen werken. “Het is allemaal veel groter en zakelijker, maar het plezier blijft en mijn werk is in de loop der jaren ook veel omvangrijker geworden.” Daar waar het ‘vroeger’ met name telefoonwerk betrof, verricht ze nu ook allerlei andere handelingen, zoals het maken van hartfilmpjes en het prikken van bloed.

 

‘Je bent een vertrouwenspersoon’

Maar het fijnste van alles is voor Annet is toch het contact met de mensen. “Voor velen van hen ben je toch een soort vertrouwenspersoon. Je kent hun achtergronden en spreekt dezelfde taal. Maar ja, als je dit werk veertig jaar doet, dan kan dat ook haast niet anders. Marjan de Wolde en Marco Krukerink, beiden huisarts in de praktijk, kunnen het alleen maar beamen. “Annet is voor ons de moederkloek,” aldus Marco. “Als je iets wilt weten moet je het Annet vragen.” En Marjan tenslotte: “Als Annet zegt ‘daar moet je naartoe’, dan weet ik dat ik er ook écht naartoe moet. We hopen dat ze er nog eens tien jaar aan vastknoopt.”

 

“Nou, nou, nou…”, besluit Annet, “Laten we het maar eens van jaar tot jaar bekijken. Maar als je me vraagt of ik het weer zou overdoen, zeg ik volmondig en zonder nadenken ja! Ik blijf het geweldig vinden.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Reinout — 08 nov 2018
Van harte gefeliciteerd Annet!
40 jaar haal je alleen, als je een persoon bent waar iemand blind op kan vertrouwen! Ik heb dit nooit face to face tegen je gezegd, maar ik heb ontzettend veel respect en waardering voor jou! Ondanks de nare dingen die jij hebt meegemaakt, wist jij je altijd zo op te stellen, alsof alles goed zou komen. Jouw positieve manier van denken, zie je terug bij jouw 'kinderen'! Als ik jou, Merit, Floris, Roeland of Heleen zie, komt er altijd een gevoel trots en waardering naar boven. Ik hoop dat je dit werk nog jaren met plezier blijft uitvoeren. Dikke kus Rei
Annie Volkerink-Frongink — 07 nov 2018
Wat leuk Annet dat ik je zo voorbij zie komen bij Borne boeit.Van Harte Gefeliciteerd!!!
Groeten van jouw vroegere buurmeisje
Ben Weustink — 06 nov 2018
Annet. Gefeliciiteerd met je 40 Jarige Jubileum. Je bent een Geweldige Doktersasiste.👍
Hilda — 05 nov 2018
Lieve annet jij bent eeen van de toppers van het fleminghof maar samen zijn jullie een team het grappigste vind ik altijd dat ik niet eens mijn naam hoef te noemen maar jij weet wie er aan de telefoon is ik wens zolang je er nog bent een hele fijne tijd maar ik hoop dat ik je persoonlijk weinig zie want dat is een teken dat het goed met mij gaat lieve groet Hilda
Inge Ellenbroek-Grondsma — 05 nov 2018
Van harte gefeliciteerd Annet! Je bent inderdaad een geweldige assistente en ik heb een paar jaar heel fijn met je samengewerkt toen we collega's waren in de Fleminghof. Liefs!
Henk de Graaf — 05 nov 2018
geweldig dat je dat 40 jaar hebt volgehouden en bij deze van harte gefeliciteerd ........ groetjes Henk en Ada de Graaf
Hans Hobert — 05 nov 2018
Van harte gefeliciteerd Annet! Je bent een geweldige assistente en steun en toeverlaat van dokters en patienten

Marijn Smelt: ‘We zullen overleven!’

Eigenlijk is hij een ietwat vreemde eend in de OVZenderen-bijt. De 43-jarige Marijn Smelt,...
23-02-2021

Creativiteit Keurslager Rensink loont

Het is niet voor het eerst dat Albin en Saskia Rikkerink in de prijzen vallen. “Maar het...
21-02-2021

Saskia Vreeman 25 jaar makelaar

Voorzitter Peter Burbach van de NVM Twente vereerde Saskia Vreeman vrijdag met een bezoekje om...
16-02-2021

Borns noaberschap: ‘Het is nu of nooit!’

NOW, TOZO, TVL, TONK… allemaal overheidsmaatregelen om ondernemers door deze moeilijke...
14-02-2021

‘Prima plek voor administratieve en fiscale zaken’

Ruim zeven jaar geleden besloten Johan Hartgerink en Marcel Rouwen samen verder te gaan. Beiden...
11-02-2021

Basisscholen in Borne blijven maandag dicht

Komende week zouden eigenlijk de basisscholen weer open gaan, maar de extreme sneeuwval...
07-02-2021