Made by Josje opent haar winkeldeur
10-11-2018
JOHAN MEIJER: ‘EEN KANJER VAN EEN KUNSTENARES, KLEURRIJK, KWETSBAAR EN UNIEK’

Made by Josje opent haar winkeldeur

Het is iets na vieren zaterdagmiddag als Johan Meijer de microfoon pakt om een feestrede uit te spreken. Nu eens niet in de Oude Kerk en vanaf de kansel, maar vanonder een partytent aan de Grotestraat. Zijn toehoorders zijn geen kerkgangers, maar allemaal mensen die Josje Esseveld een warm hart toedragen en erbij willen zijn als Stadsprins Ronny en zijn Adjudant Daniël het feestlint ontknopen van Made by Josje, haar nieuwe winkel en atelier. Het stralende middelpunt zelf heeft, in haar uitbundige outfit, moeite haar traantjes te bedwingen. “Josje, zoals Josje is”, aldus de dominee.

 

Verwondering

Voor de nieuwe ondernemer was de weg naar de opening van haar nieuwe winkel en atelier één groot avontuur. Jarenlang werkte ze vanuit haar atelier in De Hooiberg, het laatste halfjaar vanuit haar huis. Totdat de mogelijkheid zich aandiende de winkel van Vertwenz te betrekken, daar haar creativiteit aan het grote publiek te tonen en zo dus nu ook echt in de schijnwerpers te gaan staan. “Je kunt het zelf bijna niet geloven”, zegt Johan Meijer. “Ik heb je verwondering gezien, steeds een stapje dichterbij, tot het aanbrengen van de belettering aan toe gisteren.”

 

'De Kerststoet, wát een succes'

Volgens Meijer begon het allemaal in augustus 2013 toen de twee elkaar ontmoetten en de eerste stap werd gezet om kleding te maken voor de Kerststoet. “Wát een succes werd ‘t en het werd nóg groter toen je het jaar erop ook nog eens een grote verlichte zon en maan vervaardigde. Je talent werd ontdekt en bereikte een nieuw hoogtepunt toen je in 2016 de kostuums vervaardigde voor de Stadsprins, zijn Adjudant, hun echtgenoten en kinderen. Een kunstje dat je een jaar later herhaalde.”

 

De aanwezigheid van Stadsprins Ronny, zijn adjudant en hun gevolg vormden zaterdagmiddag het levende bewijs ervan. In vol ornaat namen ze een prominente plek in onder de volgepakte partytent waarna ze even later het feestlint voor de nog gesloten winkeldeur mochten ontknopen. “Leve Josje, leve jouw zaak Made by Josje”, zo besloot Meijer.

 

Immense knopenkast

Daarna trok het hele gezelschap naar binnen om met eigen ogen te kunnen zien waar en waarmee de kersverse ondernemer haar creativiteit botviert. Een kleurrijke, langgerekte plek die uitnodigt om eens rond te kijken. Opvallend is de immense knopenkast, want ook fournituren behoren tot haar assortiment. Maar ook zijn er stola’s te zien die ze maakte voor de dominee, een extravagante vlinderjurk, vilten tassen en nog veel meer. (BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht: 'Made by Josje naar de Grotestraat'

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 15 nov 2018
Veel succes gewenst en kom beslist kijken een volgende keer (had ik al eerder kunnen doen als ik bericht van Astrid eerder had gelezen)

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023