Wéér een Bornse winnaar: nu Danceworkx
12-11-2018
ELIZABETH BOERJAN NEEMT STOKJE OVER VAN LINDA BAAS

Wéér een Bornse winnaar: nu Danceworkx

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is een Bornse onderneming erin geslaagd de Startersprijs Midden Twente in de wacht te slepen. Was het vorig jaar nog Linda Baas met haar Zeut chocola die er met de fraaie trofee en een cheque ter waarde van drieduizend euro vandoor ging, dit jaar viel de eer te beurt aan Elizabeth Boerjan van Danceworkx aan de Burenweg. “Dit had ik totaal niet verwacht,” zo klonk het vlak na afloop in de Schouwburg Hengelo, ‘ik heb er eigenlijk nog geen woorden voor.”

 

Twee genomineerden uit Borne

De Startersprijs Midden Twente is een jaarlijks initiatief van de gemeentes Hengelo, Hof van Twente en Borne én ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) voor Twente en De Achterhoek. Uit veertig kandidaten werden vijf genomineerden geselecteerd, waaronder dus Danceworkx én de eveneens in Borne gevestigde Keukenbaas.nl van Ellen Assink. Ze werden ingeleid door een filmpje dat een beeld gaf van ieders producten, kwaliteiten en ondernemersvisie en gevolgd door het voorlezen van het bijbehorende juryrapport, uitgesproken door Peter Bebseler van Galvano Hengelo, de juryvoorzitter.

 

“Danceworkx is een veelbelovende starter,” zo zei Bebseler. “Een energiek en gedreven ondernemer, zit niet stil maar gaat overal op af en hanteert bovendien een heel laagdrempelige formule. Ze heeft haar dansschool uiterst goed ingericht.” Ook het sociale aspect van haar onderneming én het financiële perspectief vielen bij de jury in zeer goede aarde. Uiteindelijk goed genoeg dus om de trofee uit handen van haar voorgangster Linda Baas in ontvangst te nemen. De cheque werd haar even later overhandigd door wethouder Michel Kotteman.

 

‘Volgend jaar maar in Borne’

“Volgend jaar moeten we dit evenement maar in Borne organiseren,” aldus de trotse wethouder. “Blijkbaar doen we het Borne nog niet zo slecht dus. Deze dansstudio zie ik toch als een pareltje voor Borne en voor de winnares kan deze prijs een enorme boost betekenen. Een bevestiging van het feit op de goede weg te zijn.” Linda Baas gaf haar opvolgster tot slot nog een welgemeend advies: “Gewoon jezelf blijven en henig an!”

 

Na afloop werd er uiteraard een klein feestje gevierd onder de plusminus honderdvijftig aanwezigen, waaronder een ledenafvaardiging van de winnende dansschool. “Ik had mezelf eigenlijk al volledig weggecijferd toen ik de filmpjes van de andere genomineerden zag en voelde me enorm klein worden. Als je dan toch je naam hoort, ja dat is onwijs gaaf. We gaan lekker door op de ingeslagen weg en natuurlijk een feestje bouwen met de leden van mijn dansschool."

 

Ellen Assink kon vrede hebben met de uiteindelijke winnares. “Dat ik met mijn Keukenbaas.nl bij de genomineerden zat, heeft me sowieso al veel gebracht. En ik vind het super dat de prijs gewoon weer in Borne blijft en kan niet anders dan Elizabeth er enorm mee gelukwensen. (AJ/BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht over Danceworkx: ‘Heerlijk in Borne mijn droom volgen

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Lex Nijhuis, voorzitter BBO — 14 nov 2018
Heel, heel, heel erg gefeliciteerd namens de BBO. Mooi voor ondernemend Borne maar allereerst natuurlijk gewoon lekker voor jezelf! Geniet ervan, heel veel succes en... nu weer snel verder met ondernemen!
Annemarie — 13 nov 2018
Lieve Elisabeth,

Met ons allen hebben wij voor jou geduimd.
Je bent echt de terechte winnaar!
Geniet er maar van!
Lieve groetjes!!!

 

 

Juf Marjo neemt afscheid

Ze dacht de regie zelf in handen te hebben, maar het liep anders. “Ik wil deze laatste dag...
03-07-2020

Groep 8 Flora speelt in podiumwagen

Het was een hele puzzel voor de basisscholen hoe dit jaar het afscheid van de achtste groepers,...
01-07-2020

Maja pitcht met prins Constantijn

Ze is pas 18, studeert Technical Engineering Mechatronica aan het ROC van Twente, woont in Borne...
25-06-2020

Makelaar Saskia Vreeman maakt doorstart

Saskia Vreeman Makelaar 4You heeft afgelopen week in afgeslankte vorm een doorstart gemaakt. De...
21-06-2020

25 Jaar bij Oude Wolbers

Als Michel Olde Veldhuis in 1995 zijn diploma Bouwkunde behaalt aan de MTS, stuurt hij een open...
09-06-2020

Een ijsje voor de geslaagden

Vandaag is het de nationale vlagdag voor de geslaagde leerlingen in het voortgezet onderwijs....
04-06-2020