Pien & Mats naar ‘Trekpleister pand’
17-11-2018
ONDERNEMER CORINE MUNSTERHUIS: ‘WE ZIJN UIT ONS KINDERJASJE GEGROEID’

Pien & Mats naar ‘Trekpleister pand’

De kogel is door de kerk. Pien & Mats, de kinderkledingzaak van Corine Munsterhuis, verhuist naar de overkant van de Grotestraat. Een kleine week geleden informeerde ze haar klanten al over het grote nieuws; op 13 februari zal ze haar intrek nemen in het volledig gerenoveerde pand waarin tot voor enkele jaren de drogisterijketen Trekpleister was gevestigd. “Een lot uit de loterij,” aldus de trotse ondernemer die met de overstap in één klap haar vierkante meters vloeroppervlak verdubbelt.

 

Pien & Mats begon zeven jaar geleden aan de Grotestraat met baby- en kinderkleding. ‘Vanaf maatje 50 tot en met 152,” vertelt Corine. “We profileerden ons in het midden- en iets hogere segment en dat heeft ons geen windeieren gelegd."

 

"In de afgelopen jaren hebben we veel en vooral ook vaste klanten gekregen. Niet alleen uit Borne, maar zeker ook uit de omliggende plaatsen. Maar kleine kinderen worden groter, dus wilden we meegroeien naar het tienersegment tot en maat 176. En daardoor ontstond een ruimtegebrek,” zo zegt ze.

 

Hele leuke dingen

Om die reden zocht ze de afgelopen tijd al eens voorzichtig naar alternatieven. “Ik wilde wel in de Grotestraat blijven.” Kortgeleden diende zich de mogelijkheid aan van de voormalige Trekpleister winkel. Schuin aan de overkant dus en de huidige negentig vierkante meters zouden kunnen worden ingeruild voor ruim tweehonderd vierkante meter, waarvan 150 effectief verkoopoppervlak. Corine: “Een hele mooie plek, met een nieuwe, in oude stijl opgetrokken voorgevel en een ruimte, waarin we hele leuke dingen kunnen doen. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken.”

 

Deze week werd de nieuwe gevel glasdicht gemaakt; de komende maanden wordt er verder gewerkt aan de inrichting. “Het belooft écht mooi te worden”, zegt ze met een flonkering in haar ogen. “Met veel ruimte voor een goede presentatie van ons assortiment, vooral ook voor de tieners. Met veel nieuwe merken en meer aandacht voor accessoires als tassen, riemen en schoenen. De inrichting zal zowel industriële als Scandinavische kenmerken dragen en zijn afgestemd op de verschillende leeftijdscategorieën.” Zoals gezegd hoopt Corine met haar team van vijf medewerkers op woensdag 13 februari de oversteek te maken.“ (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lex Nijhuis, voorzitter BBO — 18 nov 2018
Corinne (en Huub): enorm mooi deze volgende stap - voor jullie, voor Borne maar vooral ook voor jullie klanten! Heel veel suc6 met jullie verbouwing en ik kom graag langs als het zover is!

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024