Zevenklapper voor NEO
19-11-2018
ZWARTWITTEN WALSEN OVER VICTORIA’28 HEEN

Zevenklapper voor NEO

NEO kreeg rode lantaarndrager Victoria’28 op bezoek en liet vanaf het begin van de wedstrijd zien dat ze ondanks de stand op de ranglijst deze wedstrijd serieus nam. Al in de tweede minuut schoot Ron Spoler de bal buiten bereik van de doelman op de paal, helaas was de rebound voor de gasten. Nog geen minuut later kon Max Brunninkhuis vrij aanleggen maar zijn schot miste snelheid. Dezelfde Max schoot in de vijfde minuut ongewild op de lat van het eigen doel na een vrije trap van de gasten en het zou enige tijd duren voordat zij weer in de buurt van Bob Peterman zouden komen.

 

Hoofdrol voor Ron Spoler

In de zevende minuut was wel het raak. Bjorn Tijhuis stoomde op langs de vleugel en zijn voorzet werd op waarde geschat door Jochem Stam die prima voor zijn man kwam en bij de eerste paal de 1-0 binnen tikte. NEO bleef druk zetten op de tegenstander en besliste in een tijdsbestek van vijftien minuten de wedstrijd. In de 18de minuut werd Spoler onreglementair binnen de 16 meter gestopt en de toegekende strafschop werd door Pascal van Berkum onberispelijk tegen de touwen gewerkt: 2-0. Zes minuten later de 3-0. Spoler bekroonde een goede wedstrijd door zelf in twee instanties binnen te schieten. In de 24ste minuut was het Pascal van Berkum die attent reageerde na een scrimmage: 4-0. In de 32ste minuut volgde het hoogtepunt van de wedstrijd toen Brunninkhuis aan de buitenkant op de rand van de 16 meter in balbezit kwam en besloot tot een lob. Een prachtige 5-0.

 

In de rust werd afgesproken dat op dezelfde wijze doorgespeeld moest worden en dat ook de ‘nul’ heilig werd verklaard. Het tweede deel van deze afspraak lukte aardig maar zoals meestal gebeurt met een dergelijke voorsprong was de concentratie gedeeltelijk weg. NEO kwam zowaar de eerste minuten nog onder druk te staan maar tot echte kansen leidde dit niet. De eerste doelgerichte actie van de tweede helft kwam in de 54ste minuut van Spoler. Hij schoot na een fraaie actie rakelings voorlangs.

 

NEO wisselde daarna binnen enkele minuten drie keer: Stijn Baars kwam voor Jochem Stam, Bas Smits voor Bjorn Tijhuis en Wout Deterd voor Jesse Keur. De wedstrijd kreeg weer een opleving. Een mooie aanval werd met een dito schot van Brunninkhuis bijna tot doelpunt gepromoveerd maar de Enschedese doelman Mark de Jong redde met een katachtige reactie. In de 73ste minuut leek Robin Oude Kamphuis eindelijk weer het doel te vinden, zijn kopbal ging echter rakelings voorlangs. Tien minuten later was het dan toch zover. Spoler besloot een fraaie rush met een voorzet die door Rick ten Tusscher binnen werd geschoten: 6-0. Het slotakkoord was voor Stijn Baars, hij rondde goed voorbereidend werk van wederom Spoler goed af zodat de eindstand 7-0 werd.

 

Komende zondag gaat NEO op bezoek gaat bij Twenthe Goor. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 19 nov 2018
Het blijven toppers he!

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024