‘Beter worden doe je zelf’
19-11-2018
GERRIT VAN DE VEGTE ZONDAG IN ‘ONDERNEMEND NEDERLAND’ OP RTL7

‘Beter worden doe je zelf’

Jarenlang was hij actief in het maatschappelijk werk bij een grote zorginstelling. Kreeg het bekende ‘dat kan beter gevoel’ en startte een maatschap om mensen weer op de rails te krijgen. Totdat hij zelf vastliep en ’s nachts op de bank in de woonkamer in gepeins verzonk. Tijdens een van die nachten zag ‘ie uit verveling een aflevering van de Netflix-serie The Secret voorbijkomen. “Daar werd ik gewoon blij van, ineens zag ik het licht.” En dát licht vertaalde zich kortgeleden in de oprichting van Statusflow, een eenmansbedrijf waarin hij mensen coacht en ondersteunt om beter te worden. In het tv-programma Ondernemend Nederland op RTL7 vertelt hij er aanstaande zondag over.

 

Sfeer van positiviteit

We hebben het over Gerrit van de Vegte, 64 jaar inmiddels, en wonend en werkend in Borne. “De mens is gewend om in problemen te denken. En naarmate die problemen groter en meer worden, clusteren ze zich in ons brein totdat ze een niet meer te nemen barrière vormen”, zo begint hij zijn referaat. ‘Daar moeten we van af. Ik wil dat kantelen, mensen in een sfeer van positiviteit, kansen en mogelijkheden brengen. Als ik mensen op straat spreek, is het vaak van ‘dit doet me zeer’, ‘dat zit me tegen’ of ‘daar gaat het fout’. Mijn eerste opmerking is dan vaak ‘Heb je óók nog iets leuks meegemaakt?’ Als mensen zich vastklampen aan de mooie dingen in hun dagelijks bestaan wordt het er namelijk een stuk gemakkelijker op.”

 

Van de Vegte benadrukt zichzelf niet als psycholoog te zien. “Absoluut niet, verre van dat zelfs. Ik doe niet aan therapie of behandeling. Ik ben alleen even te gast bij mensen, probeer ze bewust te maken van hun eigen denken en doen, ze te leren naar het positieve te kijken en van daaruit verder te gaan. Mensen moeten een wens hebben, ergens verlangend naar uitkijken. Daar wil ik een coach in zijn, ze helpen om het zelf op te pakken en vanuit een andere invalshoek te gaan denken en daarmee hun leven te veraangenamen.”

 

‘Leuke, leerzame dag’

Het telefoontje van RTL7 was voor de Bornse Van de Vegte wéér zo’n blij moment. ‘Het betekende voor mij dat ik écht een verhaal te vertellen heb. Een prima stimulans om door te zetten. Zo ben ik nu al halsoverkop doende mijn nieuwe website in de steigers te zetten en nieuwe contacten te leggen. De opnamen voor het tv-programma vonden eind oktober plaats in zijn woonhuis annex werkruimte aan de Grotestraat. Ook werd er op locatie gefilmd bij de Noordmolen in Twickel. “Een heel leuke en leerzame dag om met de mensen van het programma op te trekken en er een informatief item van te maken. Ik ben reuze benieuwd hoe mijn boodschap straks overkomt als de beelden eenmaal gemonteerd zijn en het programma wordt uitgezonden.” (BM)

 

De uitzending van Ondernemend Nederland is zondagmorgen om 10.00 uur op RTL7 en wordt op zaterdag 1 december om 13.00 uur nog eens herhaald.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023