BVV Borne trotse koploper
19-11-2018
VV OLDENZAAL OVERTUIGEND VERSLAGEN: 0-5

BVV Borne trotse koploper

Onder weinig publieke belangstelling, wat zonder twijfel te maken had met de koude wind, begonnen beide ploegen aan hun duel in Oldenzaal. Na een aftastend begin was het Borne dat na een kwartier het heft in handen nam om het vervolgens niet meer uit handen te geven. De gasten uit Borne waren op voorhand gewaarschuwd voor de counter van de Oldenzalers, maar toen dat gevaar nogal meeviel, durfden de Bornse verdedigers eveneens op te stormen.

 

Martijn Hofman

Laurens Huitink kwam in de 20ste minuut goed door, verwachtte een één-tweetje aan te gaan maar strandde in de drukte. In de 24ste minuut was Wesley Assink dicht bij de openingstreffer, maar zijn poging ging nog voorlangs en zes minuten later was het wel raak.

 

Het was Martijn Hofman die de verdiende 0-1 aantekende. Hofman geloofde in de diepe bal, liet hem eenmaal stuiteren en haalde verwoestend uit. De doelman raakte het schot nog wel maar kon een treffer niet voorkomen. Borne ging op jacht naar meer, wilde de voorsprong uitbouwen en zette vol druk op de verdedigers van de gastheren. Deze inzet werd beloond, want een simpel weggegeven corner betekende niet veel later de 0-2. Een korte variant deze keer, maar de aansluitende voorzet was prima, smoorde in de vijfmeter en Laurens Huitink was er als de kippen bij om het leer snoeihard in de touwen te jagen.

 

De Bornse storm was niet te stoppen en in de 37ste minuut stond het zowaar 0-3. Borne liet de bal rond de middenlijn snel rondgaan en vond na een aantal passes Danny van Laar die met een bekeken steekpass Sven Pieterson vrije doorgang naar de goal verschafte. Dit soort buitenkansjes laat de ervaren Pieterson zich niet ontnemen en hij schoof de bal eenvoudig binnen. Vlak voor rust zag laatstgenoemde zijn schot ook nog op de paal belanden. Het meegereisde Bornse publiek was verbaasd, niet zozeer over het spel van de geelzwarten maar wel over het optreden van de thuisploeg. Dit ging wel heel makkelijk en dat was in het verleden wel eens anders.

 

Volwassen

Na de pauze speelde Borne het duel op een volwassen manier uit. Het liet zich niet provoceren, bleef bij de les, speelde de bal bij vlagen zeer snel rond en ontnam de Oldenzalers daarmee alle hoop om er nog iets van te maken. In de 55ste minuut opnieuw een Borns doelpunt en de 0-4 op het scorebord. De pass van Mart Snippers was misschien wel mooier dan het doelpunt zelf. Snippers bediende Pieterson met een pass van 25 meter, dwars door de Oldenzaalse verdediging en strak over de grond. Pieterson controleerde de bal en twee tellen later had hij zijn tweede treffer tegen de touwen geschoten.

 

De Bornse staf en het meegereisde publiek konden tevreden achteroverleunen want dit zouden de spelers niet meer uit handen geven. De thuisploeg liet niet zien nog ergens voor te willen strijden en dat was ongewild een mooi compliment aan de geelzwarten. Borne had lang balbezit, had niets meer te vrezen en zette aan voor minimaal nog een treffer. En in de 68ste minuut was het Stan Prigge die de vijfde treffer voor zijn rekening nam, notabene één minuut nadat hij binnen de lijnen was gebracht voor Martijn Hofman. Na opnieuw een mooie pass van Mart Snippers, was het Prigge die goed positie had gekozen rond de vijfmeterlijn en de bal met rechts over de doellijn werkte: 0-5.

 

Komende zondag komt HVV Hengelo op bezoek. Het duel begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 19 nov 2018
De buurtjes zijn goed bezig.
Veel succes nog đź‘Ť.

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024