St. Stephanusschool wint tafeltennis
GESLAAGD TOERNOOI VOOR GROEPEN 6 VAN BASISSCHOLEN BORNE

St. Stephanusschool wint tafeltennis

Nadat studenten van het ROC al vanaf heel vroeg vrijdagmorgen aan het werk waren geweest om alles klaar te zetten, begon om 9 uur het tafeltennistoernooi waaraan alle leerlingen uit de groepen 6 van de basisscholen in de gemeente Borne mee konden doen. En dat waren er vandaag maar liefst 226!

 

Het tafeltennistoernooi werd georganiseerd door Borne Sport in samenwerking met Tafeltennisvereniging Borne en met medewerking van het ROC. Onder leiding van de buurtsportcoaches hadden de leerlingen op school al menigmaal geoefend. Dit met dank aan de tafeltennisvereniging, die het materiaal daarvoor beschikbaar stelde. En om de leerlingen te attenderen op het feit dat een gezonde leefstijl belangrijk is, had Groente en Fruit Speciaalzaak De Bleek uit Borne het voor de leerlingen aanwezige fruit gesponsord.

 

Om dit grote aantal deelnemers organisatorisch toch te kunnen behappen, waren de leerlingen in twee groepen verdeeld. De eerste groep speelde van 9 tot kwart over 11, de tweede groep van half twaalf tot twee uur. Er werd een strak tijdschema aangehouden en de wissels waren beperkt tot twee minuten.

 

Aan plusminus dertig tafels speelden de leerlingen tegen elkaar. De tegenstander kon zowel een medeleerling zijn als een leerling van een andere basisschool. De leerlingen waren speler en scheidsrechter tegelijk. Kwamen ze er samen niet uit, dan was er altijd een ROC-student in de buurt die hielp om het meningsverschil op te lossen. Maar dat laatste was slechts in een enkel geval nodig, want de dag verliep uitermate sportief.

 

Hard rekenen om winnaars te bepalen

Omdat er niet met elk gescoorde punt kon worden gerekend en omdat niet alle scholen evenveel leerlingen als spelers bij zich hadden, had de wedstrijdleiding een slimme rekenmethode ontwikkeld om toch een eerlijke uitslag te kunnen krijgen. Iedere leerling die een wedstrijd won, kreeg daarvoor punten. Dat gold ook voor de nummers twee en verder in iedere poule. Deze punten werden van iedere individuele leerling bij elkaar opgeteld. Zo kon in iedere poule bepaald worden welke leerling de meeste wedstrijdpunten had behaald. Voor ieder van deze poulewinnaars was er een medaille.

Daarnaast werd er ook gekeken welke school de meeste punten van allemaal had. Zo werd het mogelijk om de beste scholen van de eerste en van de tweede groep ieder een beker uit te reiken. De ochtendprijs was voor het team De Vonder 1 uit Borne en de middagprijs was voor het team van de St.Stephanusschool uit Zenderen.

 

Ultieme spanning om de dagwinst

Tenslotte, en dat was de belangrijkste prijs, werd er nog berekend welke basisschool over de gehele dag het beste had gepresteerd. Een belangrijke prijs, want deze school mag een afvaardiging gaan sturen naar Table Stars the Battle, de landelijke tafeltenniskampioenschappen die op 3 maart in Zwolle zullen worden gehouden… Ook ging het hierbij om een wisselbeker, de Frans Hollak Cup, vernoemd naar een lid van de Tafeltennisvereniging Borne. Hij overleed in 2016 plotseling.

 

De vreugde bij de leerlingen en leerkrachten van de St. Stephanusschool uit Zenderen was dan ook erg groot toen zij te horen kregen dat zij ook die grote wisselbeker mee naar school mochten nemen en dat zij in Zwolle aan de wedstrijden voor basisscholieren mogen gaan meedoen. (HvR)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024