NEO veel te sterk voor Twenthe
25-11-2018
OVERTUIGENDE UITWINST VOOR DE ZWARTWITTEN: 0-7

NEO veel te sterk voor Twenthe

De eerste helft die het team van coach Van Holland speelde tegen Twenthe in Goor was van een hoog niveau. NEO was messcherp in de duels, had veel lopende mensen en bleek uiterst balvast. Al na twee minuten had een vrije trap van Max Brunninkhuis zomaar binnen kunnen vallen toen de doelman van Twenthe volledig mistastte, maar de bal huppelde naast. Dat was de aanzet tot de belegering van de Twenthe-goal en het was een mirakel dat NEO pas ongeveer halverwege het eerste bedrijf scoorde. Max Brunninkhuis bediende toen koppend Ron Spoler die de bal koel binnen prikte: 0-1.

 

Jochem Stam en Max Brunninkhuis hadden NEO na twee mooie aanvallen al vlak daarna in veilige haven kunnen brengen, maar met nog alleen de Twenthe-goalie voor zich, bleken ze helaas niet doortastend genoeg. Wel vond NEO steeds de vrije man en het was mede aan de onzorgvuldige slotpass te danken dat de 0-2 lang op zich liet wachten. Die kwam wel toen Pascal van Berkum, die eerst nog na een superpass van Steven Zonder net voorlangs had geschoten, een voorzet in huis had die door Ron Spoler bij de eerste paal werd binnengetikt: 0-2.

 

In de laatste tien minuten voor de thee scoorde NEO nog twee keer en deed daarmee recht aan de veldverhoudingen. Jochem Stam prikte een ietwat mislukte doelpoging van Max Brunninkhuis alsnog binnen en een geweldige aanval via Bjorn Tijhuis en Rick ten Tusscher stelde Ron Spoler in staat zijn derde van de middag te maken. Ruststand derhalve 0-4.

 

Drie goals van Jochem Stam

Na de thee ging NEO door op de ingeslagen weg en de dynamische Mauro Lohuis kon na een sterke actie nog maar net gestuit worden door een overtreding. Kort daarna zette Lohuis zijn kompaan Rick ten Tusscher alleen voor de goal, maar die kreeg net geen controle over de bal. Na een kwartier scoorde NEO in korte tijd twee keer. Eerst bereikte Rick ten Tusscher Jochem Stam die in de korte hoek de 0-5 scoorde en iets later had Max Brunninkhuis een splijtende pass in huis, waarna de daaropvolgende voorzet van Pascal van Berkum op maat bleek te zijn voor de koppende Jochem Stam die daarmee ook zijn derde van de middag liet noteren: 0-6.

 

Het inbrengen van Wout Deterd, Twan Weghorst en Bas Smits had totaal geen invloed op het speelbeeld. NEO bleef de bovenliggende partij en nadat nog een paar riante mogelijkheden onbenut waren gelaten was het slotakkoord voor Rick ten Tusscher. Hij schatte een pass van Twan Weghorst op waarde en scoorde alweer zijn zevende treffer van het seizoen: 0-7. Tekenend was dat de jarige goalie Bob Peterman pas in de slotseconde van het duel uit een hoekschop een soort van redding hoefde te verrichten.

 

Zondag 2 december speelt NEO thuis tegen Losser; de wedstijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 25 nov 2018
Wat een 7 klapper.
Is oud en nieuw al begonnen?
Toppers.

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024