Eenmalig Top-2000 concert in wording
26-11-2018
ZATERDAGAVOND 2 FEBRUARI GAAT MUZIEK VERBINDEN IN DE STEPHANUSKERK

Eenmalig Top-2000 concert in wording

Muziekvereniging St. Gregorius, de koren Inpajoko en Unisono én de meidenband Spoenk verzorgen zaterdag 2 februari een uniek en eenmalig avondconcert in de Bornse St. Stephanuskerk. Zuster Josephine en Gustaaf Boerjan leveren een gesproken bijdrage en ‘muziekprofessor’ Herman Lansink Rotgerink en Rob Munsterhuis praten het concert met daarin vele Top-2000 nummers op hun eigen en alom bekende wijze aan elkaar. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag.

 

‘Heerlijke nummers’

“Het is eigenlijk allemaal een beetje uit de hand gelopen,” verklappen Marieke Oude Middendorp, Nicole ten Berge en Wilma Hakkenbroek, Top-2000 adepten en Inpajoko-leden. Jaarlijks trekken ze in de week tussen kerst en oudjaar een dag naar Hilversum om het Top-2000 café te bezoeken en zich te verlekkeren aan ‘die heerlijke nummers’. Tijdens een van de koorrepetities kwam van het een en ander en ontstonden voorzichtige plannen om ook iets van die muziek ten gehore te brengen. ‘Waarom trekken we het niet groter? De nummers zorgen immers voor een bijzondere sfeer en verbinden grote groepen mensen in allerlei leeftijdscategorieën’, klonk het al snel.

 

Dus zochten de drie contact met St. Gregorius in Hertme. De muziekvereniging had niet veel bedenktijd nodig en stemde in. En zo ontstond een sneeuwbaleffect waarbij gezocht werd naar een invulling waarbij Borne, Hertme én Zenderen elk een eigen bijdrage zouden leveren. Het resulteerde in korte tijd in een line-up op die er zijn mag en die alle ingrediënten in zich heeft om voor afwisseling en verrassing te zorgen. Want het zijn niet alleen de koren, de muziekvereniging en de band die participeren, maar ook de jonge Voice of Borne deelnemer Karlijn Boswerger.

 

Out of the box

Een gesprek met de 3Kearls deed de rest. Marieke: “Zij droegen tips aan om het concert écht groot te maken.” Maar ook de Stephanuskerk dacht volop mee. “Daar stond men meteen al open voor onze out of the box ideeën. We vonden Ronny Kollen bereid het licht en geluid voor zijn rekening te nemen, terwijl burgemeester Rob Welten de avond zal openen. Super,” zo klinkt het in koor.

 

Het concert wordt opgedeeld in verschillende thema’s, waaronder liefde, hoop, leven en samen en daarbij wordt naar passende Top-2000 nummers gezocht die door de diverse optredenden (in totaal ruim 65 man) ten gehore zal worden gebracht. “En natuurlijk brengen we de nummer één, al weten we nu dus nog niet welk nummer dat zal zijn. We hopen echter op Bohemian Rhapsody van Queen. Zóóó mooi… En ook zingen we Africa van Toto én natuurlijk Leef van André Hazes,” aldus Marieke. De avond zal worden afgesloten met een gezellige nababbel in de Stefans-Hof en in een tent die vóór de kerk wordt geplaatst.

 

Kaartverkoop start zaterdag

“Het is allemaal heel spannend,” vult Wilma aan. “Dit wordt écht groot en in de kerk is straks plaats voor zeshonderd mensen. Dat moet lukken. Er komt geen eventuele tweede avond, dat is om logistieke redenen uitgesloten. Het blijft dus bij die ene uitvoering op zaterdag 2 februari. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag bij Huls kleur & interieur en slijterij De Barrique in Borne, bij restaurant Al Capone in Zenderen én Hertme’s Ambacht in Hertme. De kaarten kosten drie euro. “Misschien is het voor mensen wel een leuk Sinterklaascadeautje…” besluit Wilma met een knipoog. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Henny leeftink — 27 nov 2018
Wat super leuk zou super graag komen maar ik kan niet de kaartjes kopen want ben dan op vakantie ben er maandag weer.zou er de mogelijkheid zijn dat ik dan maandag 2 kaartjes kan kopen .

Mvg H leeftink

‘Laat de Melbuul’ndagen maar komen’

Over twee weken staat het dorpscentrum weer in het teken van de jaarlijkse Melbuul’ndagen....
09-08-2019

Hertme deint op rock hits

‘Steengoede rock, met het majestueuze geluid van een toporkest’, zo luidde in enkele...
21-07-2019

Nieuw gezicht Melbuul’ndagen

De Melbuul’ndagen Borne heeft een nieuw gezicht gekregen. Omdat de organisatie de laatste...
15-07-2019

Pareltje van natuur en kunst

Net buiten Zenderen, aan de Hertmerweg 49, staat het Theehuis de Karmeliet. Wat velen niet weten...
10-07-2019

Afrika deed het weer goed in Hertme

Het Afrika Festival 2019 zit er weer op. Ook de tweede dag in het Openluchttheater in Hertme,...
07-07-2019

Heel bijzondere editie vogelschieten

Het werd wel een heel aparte editie van het vogelschieten in Zenderen dit jaar, waarbij de vogel...
07-07-2019