Verlate toost op het nieuwe licht
29-11-2018
SFEERVERLICHTING IN HET CENTRUM OFFICIEEL ONTSTOKEN

Verlate toost op het nieuwe licht

De nieuwe sfeerverlichting in het centrum van Borne brandt weliswaar al twee weken, maar donderdagmiddag was er toch echt het officiële moment van ontsteking. “Liever hadden we gezien dat we veertien dagen geleden symbolisch op de rode knop hadden kunnen drukken, maar technische hindernissen zorgden voor enige vertraging,” aldus Lex Nijhuis van de BBO. De vreugde is er niet minder om. Een trotse projectgroep en wethouder Michel Kotteman komen in de schemer bijeen om stekker en contrastekker met elkaar te verbinden en daarmee de Bakkersteeg in het nieuwe licht te zetten.

 

Supertrots

“Echt slapeloze nachten heb ik er nog nèt niet van gehad”, ventileert Hendrik-Jan Huls, een van de projecttrekkers, terugkijkend op de aanloop naar dit moment. “De verlichting kost een hoop geld en we wilden het echt goed voor elkaar maken. Eerst kreeg je het keuzemoment van wat we precies wilden, daarna moesten we in de slag met aanwonenden en winkeliers om een goede bevestiging te realiseren en dan heb je natuurlijk nog de stroomvoorziening. Maar het is gelukt en eerlijk, ik ben er supertrots op.”

 

Michel Kotteman laat in zijn korte speech niet na de projectgroep te roemen. “We hebben laten zien samen iets te kunnen bereiken in Borne en ons centrum daarmee toch weer op de kaart te kunnen zetten. Met financiële hulp van de Stichting Reclameheffing en de inzet van jullie allen is er iets fraais gerealiseerd, waar we weer jaren mee verder kunnen.” De komende feestdagen worden vooral gezien als een testperiode. “Waar hangt te veel en waar bijvoorbeeld te weinig?”, zegt Huls. “Misschien dat we volgend jaar zelfs een stuk van de Hoofdstraat in Zenderen kunnen meepakken. Maar dat is nog even koffiedikkijken.” (AJ/BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht 'Nieuwe sfeerverlichting in Borne'

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lex Nijhuis, voorzitter BBO — 29 nov 2018
Ook knap: binnen 2 uur verslag doen van een mooi moment! Ik wil graag ook nog even Ruud Nijmeijer noemen die, net als Hendrik-Jan Huls, hier vooral in de uitvoering een hele kluif aan had - ondertussen was er ook nog gewoon zijn eigen bedrijf te runnen! BBO-werkgroep-leden: jullie zijn een lichtend voorbeeld ;-)

 

 

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024