Gulle Kikkers maken Gambianen blij
BORNSE BASKETBALVERENIGING DONEERT TENUES AAN AFRIKAANSE SCHOOL

Gulle Kikkers maken Gambianen blij

Sinds vrijdag lopen er ruim zestig Gambiaanse kinderen en jongvolwassenen in een oranje outfit van De Kikkers, de Bornse basketbalvereniging die twee weken geleden haar 45-jarig bestaan vierde. Het is de kroon op een actie die Bianca van der Veen dit voorjaar startte en die ze samen met haar Hengelose vriendin Simone de Groot van de stichting BUBS tot een ongekend succes maakte. “Zestig stralende en blije gezichtjes in het verre Afrika, die hun eerste potje voetbal spelen in onze tenues, hoe mooi kan het zijn?”, zo zegt ze trots.

 

Bianca (49), moeder van (inmiddels ex-) speler Kay, maar nog steeds vrijwilligster binnen de sportvereniging, hoorde namelijk dat de basketballers nieuwe tenues behoefden, dus rees de vraag: wat doen we met de oude? “Daar weet ik wel raad mee!”, riep Bianca en opperde de suggestie ze te doneren aan de stichting BUBS. De stichting biedt in Gambia de leerlingen van de Bakau Upper Basic School (een middelbare school) de helpende hand, zowel in financiële als in materiële zin. De tenues zouden er een meer dan welkome aanvulling zijn.

 

Enthousiasme

De vereniging ging mee in het enthousiasme van Bianca en besloot de tenues die niet door de eigen spelers voor tien euro zouden worden overgenomen, aan de stichting te doneren. Het werden er ruim zestig, bijna twee derde van het totaal. In oktober werd het hele pakket verscheept; de vereniging schoof er nog een grote sporttas -volgepakt met bidons- bij in.

 

Vrijdag was het grote moment toen Simone de Groot in Bakau de tenues mocht uitdelen. De blijdschap en het enthousiasme van de kinderen deelde ze onmiddellijk met Bianca door haar foto’s en filmpjes van de gebeurtenis te sturen. ‘En binnen een uur werd al een eerste potje voetbal gespeeld in de Bornse tenues’, zo appte ze. Bianca kan er nog steeds van genieten. “Hier word ik toch zo blij van joh. Hoe mooi is het dat we op een simpele manier toch zoveel mensen gelukkig kunnen maken?!” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024