15-12-2018
Kerstconcert Bornse Harmonie

DEC

15

20.00 Kerstconcert Bornse Harmonie


De Bornse Harmonie verzorgt op zaterdag 15 december een sfeervol kerstconcert in de Stephanuskerk in Borne. De drie harmonieorkesten treden op met bijzondere kerstliederen en sfeervolle muziek binnen het thema ‘witte kerst’. Speciale gast is de Duitse zandkunstenares Elena Handel uit Havixbeck. Met haar betoverende zandanimaties brengt zij op wonderbaarlijke wijze de muziek visueel tot leven. Daarnaast soleren ‘voice of Borne’ Marit Holterman en hoboïst Niels Pol met de Bornse Harmonie. Kaarten kosten vijf euro en zijn te koop door te mailen naar kaartverkoop@bornseharmonie.nl via www.bornseharmonie.nl en de leden van de Bornse Harmonie.


Het programma van het kerstconcert bestaat uit zowel klassiek als licht (kerst)repertoire voor elk wat wils. Uiteraard krijgt het publiek ook de gelegenheid zelf een aantal kerstliederen mee te zingen. Bijzonder wordt de bijdrage van zandkunstenares Elena Handel. Haar zandschildering wordt door een camera real-time gefilmd. Deze beelden zijn te zien op een groot scherm. Begeleid door geselecteerde muziek door orkesten van de Bornse Harmonie, worden prachtige, droomachtige scènes van licht en schaduw gecreëerd die de toeschouwer verrassen en betoveren.

 

De tweede gast van de avond is Marit Holterman, winnares van de Voice of Borne.

Daarnaast vertoont solist en muziekdocent Niels Pol uit Zaandam zijn kunsten op hobo.

 

De avond opent, om in de sfeer te komen, buiten de kerk met de herkenbare klanken van de traditionele midwinterhoorns. Het C-orkest en het koperensemble verzorgen de inloopmuziek, waarna het C-orkest vervolgt met o.a. Felice Navidad Het B-orkest neemt het over met o.a. het prachtige Gabriels Hobo. Het A-orkest van de Bornse Harmonie beschikt over een groot aantal getalenteerde muzikanten die eenieder op een bijzonder sfeervolle wijze in de kerststemming brengen. Alle orkesten staan onder de enthousiaste leiding van dirigent Marcel Bergboer.

Het programma wordt gepresenteerd door Johan Meijer.

 

Datum: zaterdag 15 december 2018

Plaats: Stephanuskerk Borne

Aanvang concert: 20.00 uur

Kerk open met inloopmuziek : 19.30 uur

Entree: € 5,00 (kinderen t/m 15 jaar € 2,50)

 

Kaartverkoop via kaartverkoop@bornseharmonie.nl, via de website van de Bornse Harmonie www.bornseharmonie.nl, bij leden van de Bornse Harmonie, en voor aanvang van het concert bij de ingang van de kerk

 

Bekijk ook onze special Feestmaand december, met nog meer sfeervolle evenementen in de gezelligste maand van het jaar.

 

terug naar agenda
 

file:html/cookies.inc.html}