Vrolijke bootcamp voor stramme 60-plussers
04-12-2018
HARRY (76): ‘VEEL LOL EN HET WERKT OOK NOG’

Vrolijke bootcamp voor stramme 60-plussers

In april van dit jaar startten Jos Kok en Fons Lohuis van het NEO-veteranenelftal een nieuwe activiteit: bootcampen voor 60-plussers. Volgens beiden zouden er een groot aantal leeftijdsgenoten zijn die op een plezierige, maar toch effectieve wijze hun steeds strammer wordende spieren weer wat soepeler willen krijgen. Ze zochten contact met The Bootcamp Factory, maakten afspraken met de voetbalclub en kregen een aantal spelers uit hun elftal zover zich aan te sluiten. Ruim een half jaar verder spat het plezier van het kunstgras. Sinds anderhalve maand is er zelfs een groep vrouwen actief die niet voor de heren willen onderdoen en van hun eigen bootcamp-uurtje genieten.

 

‘Omhoog met die heupen’

Er kan dus ontegenzeggelijk van een succes worden gesproken. Iedere dinsdagmiddag verzamelen de vrouwen zich om 13.00 uur bij de kleedkamers van de zwartwitten, waar Dominique Jongman, de trainster van The Bootcamp Factory (op de foto rechts, samen met Jos Kok), hen een uurtje lang ‘onderhanden neemt’. “We hebben inmiddels elf dames”, zo vertelt Ine Kok. “Een heerlijk uurtje, waarin we een beetje lopen en vooral ook veel bewegingsoefeningen doen. Lekker in de open lucht, op het hoofdveld. Vorige week hadden we vreselijk weer, maar vandaag schijnt lekker het zonnetje en hebben we samen enorm veel plezier.” Dominique gaat er volop in mee, maar houdt ondertussen haarscherp in de gaten hoe de dames het doen. “Niet smokkelen, omhoog met die heupen” spreekt ze een van hen vermanend toe als een ligoefening niet helemaal vlekkeloos verloopt.

 

Bij de heren is het al niet anders. Als zij om 14.00 uur de dames komen aflossen, gaan ze eerst even een balletje trappen. Mannen eigen. De groep telt op dit moment 18 leden, waaronder ook een aantal niet-voetballers. Twee van hen zijn zelfs al 76 jaar. Harry Olde Olthof is er een van. ‘Het is heel mooi om een beetje in beweging te blijven. Ik voel me er fitter door, maar bovendien is het ook hartstikke leuk met die kerels. We hebben veel lol samen,” zo zegt de oudste van het stel. Na een klein kwartiertje is het gedaan met de pret en is Dominique weer de baas: “Kom mannen, op de knieën.” En alhoewel de praatjes niet van de lucht zijn, worden haar instructies nauwgezet opgevolgd.

 

Sociale contacten

“Dit is nog mooier, dan we hadden voorzien,” zegt Jos Kok even later. We hebben een heel diverse, steeds groter wordende groep deelnemers, die eigenlijk allemaal in hetzelfde schuitje zitten. We willen allemaal wat meer bewegen, maar zoeken ook het plezier en de sociale contacten. Over twee weken sluiten we ons eerste jaar af, met een gezellige middag bij een van de deelnemers. En natuurlijk is de damesgroep dan ook van de partij.”

 

In januari, weer of geen weer, wordt de draad weer opgepakt. “En dan is het ook weer de hoogste tijd, na al die luie feestdagen”, besluit Kok lachend. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Apollo 8 verliest opnieuw, maar blijft in de race

In aanloop naar de bekerfinale op Tweede paasdag liep Apollo 8 woensdagavond opnieuw tegen een...
29-03-2024

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024