BVV Borne verspeelt voorsprong
10-12-2018
JUVENTA’12 KOMT IN 97STE MINUUT OP GELIJKE HOOGTE

BVV Borne verspeelt voorsprong

Juventa’12 begon furieus aan het duel tegen de koploper en in de eerste minuut moest de Bornse goalie Dennis Haan al redding brengen op een schot van de Wierdense spits. De gasten hadden in de eerste twintig minuten het betere van het spel zonder tot echte kansen te komen. BVV Borne had moeite met de speelwijze van de Wierdenaren die met veel strijd en passie de opbouw van de geelzwarten verstoorden. De geelzwarten werden gedwongen om de lange bal te spelen, verloren vervolgens de onderlinge duels en ook het duel om de zogenaamde tweede bal werd niet gewonnen.

 

Juventa’12 had weliswaar het meeste balbezit maar creëerde niet veel kansen. De Bornse middenvelders kwamen iets beter in de wedstrijd, wonnen duels en probeerden af en toe te combineren, maar de harde tegenwind maakte dat lastig. In de 24ste minuut kwam het dan ook ietwat verrassend op een 1-0 voorsprong. Een verre inworp van Wesley Assink werd door Laurens Huitink binnengekopt. De Wierdense verdediging zag er niet goed uit en leek verrast te zijn door de specialiteit van Assink.

 

Harde tegenwind

De blijheid bij de thuisploeg was er niet minder om en twee minuten later had Mart Kosterink het zelfs nog mooier kunnen maken toen hij alleen op de doelman afging. De verdediger belette met een prima sliding echter dat Kosterink op doel kon schieten. De aansluitende corner leverde niet veel op. In deze fase was het de thuisploeg die het initiatief naar zich toe trok maar het moest er enorm veel strijd voor leveren en de harde tegenwind maakte het er ook niet makkelijker op. In de 42ste minuut legde Tijhuis aan voor een vrije trap op 35 meter van de goal. Tijhuis raakte de bal lekker, zo lekker dat het leer, door de wind gedragen stijf in de linkerkruising verdween: 1-1.

 

Na rust hadden de Bornenaren de wind in de rug en dat was toch een voordeel. Borne voerde de druk op, speelde nog altijd onrustig maar won nu wel de duels. Eenmaal in balbezit bleef Borne echter slordig en kon het niet snel genoeg de vrije man vinden. Ook Juventa’12 had hier last van en moest hopen dat een hoge bal eens goed zou vallen. In de 57ste minuut werd een schot van Pieterson van de Wierdense doellijn gehaald en een minuut later deed Jorrit Jongman hetzelfde voor Borne na een hoekschop van de gasten. Het spel golfde nu op en neer en zowel Borne als Juventa’12 kwamen een aantal keren goed weg. Voor Borne had Sander Toebes kunnen scoren maar zijn schot ging rakelings naast en een fractie later gebeurde dat nogmaals na een knap schot van Danny van Laar. Voor de gasten was het de rappe en behendige Tunca die een paar maal had kunnen schieten maar tot opluchting van de thuisploeg voerde hij de acties een aantal maal te ver door.

 

Spannende slotfase

De slotfase naderde en beide trainers schreeuwden hun team nog eens naar voren. Dit spannende duel moest een winnaar opleveren en in de 85ste minuut leek de thuisploeg er met deze eer vandoor te gaan. Borne kwam, wederom door Huitink, op voorsprong. Een rake kopbal betekende de 2-1 en de Bornse bank ontplofte zowaar. Met nog vijf minuten te gaan kon het niet meer mis gaan. In de 86steminuut kopte Mart Snippers, volledig vrijstaand de bal in de handen van de doelman na een mooie actie op de rechterflank van Toebes. Uit de tegenstoot wist Juventa’12 bijna de Bornse doelman te verrassen. De klok stond op 90 minuten en echt lang kon het niet meer duren.

 

De Bornenaren vochten voor wat ze waard waren en de gasten uit Wierden deden hetzelfde, wat een spanning en nog altijd liet scheidsrechter Sins uit Ulft doorspelen. We noteren de 97ste minuut en nog eenmaal ging Juventa’12 voor haar kansen, een aanval over links, harde lage voorzet en via het been van Borne verdediger Chiel Kosterink was het 2-2. Zuur voor Borne, een overwinning zou een prachtig resultaat zijn geweest maar daarmee had Juventa’12 toch echt te weinig gekregen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021

Sliedrecht Sport te sterk voor Apollo 8

Afgelopen weekend kwamen de dames van Apollo 8 twee keer in actie in de kampioenspoule van de...
22-03-2021

Zwembad is klaar voor de zwemlessen

“Ik wil op zwemles!”, zegt een jongetje van bijna vier woensdagmiddag gedecideerd...
11-03-2021