BVV Borne verliest van KOSC
17-12-2018
4-2 VERLIES IN OOTMARSUM BETEKENT EEN GEDEELDE KOPPOSITIE

BVV Borne verliest van KOSC

De gastheren begonnen afwachtend aan het duel tegen Borne, zakten in en lieten het initiatief duidelijk over aan de gasten. De geelhemden gingen hier prima mee om en hadden er duidelijk zin in. Het zocht continue de vrije man en liet de bal snel rondgaan. In de twaalfde minuut kwam het dan ook verdiend op voorsprong en het was Laurens Huitink die met het hoofd de 0-1 maakte. Na een twintigtal minuten kwam de thuisploeg beter in haar spel, had meer balbezit en verlegde het spel telkens van links naar rechts met prima passes.

 

Stapje te laat

Het gebrek aan diepte leverde echter geen kansen op, dus Borne had nog weinig te duchten. In de dertigste minuut mocht KOSC aanleggen voor een vrije trap, de bal belandde in de muur en vanuit de counter had Borne daarvan kunnen profiteren, maar de voorzet van Sander Toebes was net iets te scherp. In de 34ste minuut kwam KOSC wel op 1-1. Na een schot op doel, dat nog wel geblokt werd, kon Brunninkhuis uit de rebound van dichtbij doel treffen. Na deze treffer nam de thuisploeg het heft in handen en speelde het erg sterk. Borne was telkens een stapje te laat en in de 37ste minuut leek het zelfs op achterstand te komen, na een schitterende kopbal, maar de scheidsrechter volgde het vlagsignaal en keurde de treffer af.

 

Na rust een prima start voor Borne. In de 46ste minuut sneden de Bornenaren met snel aanvallend voetbal door de hechte defensie van KOSC en kon Mart Kosterink, na een voorzet van Mart Snippers, bij de tweede paal eenvoudig de 1-2 binnenkoppen. De thuisploeg leek het even kwijt te zijn, het was zoekende naar de organisatie en Borne maakte daar dankbaar gebruik van. In de 52ste minuut zag Sven Pieterson zijn schot rakelings langs de paal gaan en het niet benutten van deze kans bleek een cruciaal moment in de wedstrijd te worden, want KOSC herpakte zich en kwam in de 60ste minuut op 2-2. Na een onnodige overtreding op de punt van het strafschopgebied kreeg de thuisploeg een vrije trap toegekend. Met veel gevoel ging de bal richting doel om vervolgens via de onderkant van de lat in het doel te verdwijnen

 

Extra aanvaller

Twee minuten later volgde, wederom na een spelhervatting, zelfs de 3-2 voor de thuisploeg. De hoekschoppen zorgden al een aantal keren voor veel gevaar, maar ditmaal leverde het door een kopbal van Busscher ook een doelpunt op. Borne trainer Bakker bracht met Jeroen Vos een extra aanvaller in het spel en verdediger Jordy Dobbe ging naar de kant. Het doorjagen van Vos bracht onrust in de verdediging van de gastheren en daardoor kreeg Borne het initiatief weer een beetje terug. Er ontstonden ook mogelijkheden, maar veel verder dan de rand van het strafschopgebied kwam Borne al combinerend niet meer. Iets meer overzicht en rust in deze fase had tot meer kunnen leiden maar het zat ook niet mee.

 

Na de tachtigste minuut zette Borne nog eens aan voor een offensief. Pieterson zag een lob over het doel gaan, waar afleggen op Vos wellicht beter was geweest en Huitink zag zijn voorzet door een hak van een verdediger geblokt worden. Hoekschoppen van Van Laar werden uit de doelmond gebokst of weggekopt en langzaamaan kwam het besef dat het tij niet meer te keren was. Diep in blessuretijd maakte Weierink er met een droge schuiver 4-2 van, maar dat was slechts voor de statistieken.

 

BVV Borne sluit de eerste competitiehelft af met een gedeeld eerste plaats en kan na de winterpauze de competitie hervatten.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 17 dec 2018
Niks aan de hand!
Gewoon op de oude voet doorgaan.
Succes

BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
12-10-2020

Dames Apollo 8 starten seizoen sterk

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe...
12-10-2020

Borns Bijtje voor Theo Heeregrave

Theo Heeregrave ontving donderdag uit handen van wethouder Arno Spekschoor een Borns Bijtje in...
08-10-2020

ZV en De Tubanters delen de punten

In de eerste tien minuten van de wedstrijd tussen Zenderen Vooruit en De Tubanters ging het...
04-10-2020

Prima uitwinst voor NEO in Haaksbergen

De eerste kans voor NEO tegen Bon Boys in Haaksbergen kwam na ruim tien minuten. Bjorn Tijhuis...
04-10-2020

Gouden Fluit voor Yvonne ten Tusscher

Na afloop van de wedstrijd tussen de handbaldames van Zenderen Vooruit/Bornerbroek en Bentelo...
03-10-2020