Fietspad gereed voor kinderen De Esch
VERHUIZING NAAR LOCATIE IEMNSCHELF NA VOORJAARSVAKANTIE

Fietspad gereed voor kinderen De Esch

Langs het dierenparkje achter Het Dijkhuis ligt het nieuwe fietspad klaar voor de leerlingen van basisschool De Esch, die volgend jaar verhuizen naar locatie ’t Iemnschelf in de Stroom Esch. Het fietspad is één van de verkeersmaatregelen die genomen zijn om het fietsen voor de kinderen uit het centrum veiliger te maken en was bovendien een lang gekoesterde wens vanuit de wijk Stroom Esch. Andere verkeersmaatregelen zijn de aanpassing van de Bekenhorsttunnel en de herinrichting van de Bekenhorst. Allemaal mooi op tijd klaar voordat de verhuizing wordt geeffectueerd.

 

Nieuwe planning: voorjaarsvakantie

Ooit was het idee om de kinderen van De Esch met ingang van schooljaar 2018/2019 een plek te kunnen geven in de Stroom Esch, nadat besloten was dat de centrumlocatie openhouden niet meer paste in de plannen van de schoolbesturen voor vijf grote instroompunten voor basisschoolonderwijs in Borne. Die planning bleek al snel niet haalbaar, vanwege allerlei vertragingen met de verbouwplannen voor ’t Iemnschelf, nodig om de kinderen te kunnen huisvesten. Ook de herfstvakantie en de kerstvakantie als nieuw punt op de horizon konden niet worden gehaald.

 

“Als het echt had gemoeten, dan was het wel gelukt”, vertelt directeur Harrie Raanhuis. “Maar we wilden meer rust inbouwen. Het moet tweehonderd procent goed zijn. Twee weken na de kerstvakantie is nu de oplevering van de bouw en dan hebben we nog vier weken de tijd om alles helemaal goed in te richten.” Vlak voor de voorjaarsvakantie wordt locatie De Esch symbolisch gesloten en na de voorjaarsvakantie gaan de leerlingen definitief over.

 

‘Mooi en chique’

Nu wordt er nog volop getimmerd bij ’t Iemnschelf. De contouren van de verbouwing zijn al goed zichtbaar. “Het wordt echt mooi!”, zegt Raanhuis enthousiast. “We krijgen een mooie grote hal en een aantal nieuwe lokalen. Ook de groenstrook rondom de school wordt aangepakt en ingericht voor natuurlijk spelen.” Het was een beetje passen en meten, zo’n verbouwing van een bestaande school. “Maar eigenlijk is het allemaal goed verlopen.”

 

De sluiting van locatie De Esch was indertijd een beslissing die veel heftige emoties deed oproepen bij leerkrachten en ouders. Raanhuis zegt op dit moment niet veel meer te merken van tegenstand. “Natuurlijk zijn er emoties, maar er is ook wel nieuwsgierigheid naar de nieuwe school.” Raanhuis zelf kijkt in ieder geval uit naar de verhuizing. “Ik kan haast niet wachten. Fijn om het hele team en alle kinderen bij elkaar te hebben in zo’n mooi en chique gebouw!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ruud Steltenpool — 20 dec 2018
Graag dit soort veranderingen gelijk doorvoeren op openstreetmap.org (wat door heel veel routeplanners wordt gebruikt)
Bernard schutte — 20 dec 2018
Jammer dat de kruising BekenHorst van bonninghuizenstraat Niet meer te doen is voor oudere fietsers die uit de tunnel komen. Misser van jewelste.
BHM — 19 dec 2018
Mooi fietspad. Nu alleen nog fietsers voorrang geven op rotonde.

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023