Voetbalfeest voor de G-talenten
29-12-2018
RUIM TACHTIG DEELNEMERS UIT DE REGIO BELEVEN EEN TOPDAG

Voetbalfeest voor de G-talenten

Zaterdag waren de twee sportzalen van ’t Wooldrik in Borne het domein van de Twentse G-voetballertjes. De Indoor Voetbaldag, een initiatief van de afdeling G-voetbal van NEO, verwelkomde ruim tachtig jeugdspelers met en zonder beperking, die uit de hele regio afkomstig waren. Het werd een feestdag met een zwart randje, want broer Elwin van de grote initiator Angélique Koedijk, die vandaag zelf ook een nadrukkelijke rol zou vervullen, overleed op eerste kerstdag plotseling op 50-jarige leeftijd.

 

“Ja, dat was inderdaad allemaal heel dubbel vandaag”, zo verzucht Angélique na afloop. “Maar ja, je moet door en ik vond dat we deze mooie dag niet op het laatste moment konden afgelasten. Vanmorgen heb ik Elwin in mijn openingswoordje herdacht en de deelnemers beloofd dat hij hierboven zou meekijken. En dat deed ‘ie blijkbaar, want het werd echt een geweldige belevenis.”

 

Verrassingsoptreden Sokkies

Om half elf vanmorgen klonk het eerste fluitsignaal en op vele momenten ging het er fanatiek aan toe. De spelers die niet hoefden te spelen konden zich tussen de wedstrijden in uitleven in de aangrenzende zaal die vol stond met voetbalattributen en springkussens. Tussendoor verzorgden de Bornse Sokkies nog eens een verrassingsoptreden. En alsof dat nog niet genoeg was, stond er in het middaguur een geweldig lunchbuffet opgesteld, waaraan meerdere Bornse ondernemers geheel belangeloos hun medewerking verleenden.

 

Als rond een uur of drie het allerlaatste fluitsignaal heeft geklonken, volgt de prijsuitreiking en de grote verloting. “Aan echte nummers één, twee en drie doen we niet, iedereen krijgt eenzelfde beker en bovendien hebben we een grote tafel vol gedoneerde prijzen en prijsjes.” Menig gelukkig bezitter van een prijswinnend lot keert dan ook na afloop huiswaarts met een voetbal, een voetbalshirt of -sjaal van FC Twente of Heracles, of een andere trofee.

 

“Het was in één woord fantastisch vandaag’, besluit Angélique. “Het was voor het eerst dat we de Indoor-dag organiseerden. Daarmee wilden we het G-voetbal nog eens extra in de schijnwerpers zetten en alle voetballertjes een geweldige dag samen bezorgen. En als je naar het plezier van de deelnemers kijkt, de blije gezichtjes ziet… ja, dan kun je niet anders dan tevreden zijn. Dit doen we volgend jaar zeker weer.” (AJ/BM)

 

foto's: Siebe Grijpma

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Odette — 29 dec 2018
Het is een superdag geweest, team v mijn kinderen hebben genoten, veel fair play gezien, zo zou het overal mogen zijn, ik. Mijn Medeleven gaan ook uit naar de organisator..

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024