Apollo 8 viert 50-jarig bestaan
02-01-2019
VOLLEYBALTOERNOOI VOOR WIJKBEWONERS EEN VAN DE FEESTMOMENTEN

Apollo 8 viert 50-jarig bestaan

Volleybalvereniging Apollo 8 uit Borne viert in 2019 haar 50-jarig jubileum. De vereniging laat dit niet ongemerkt voorbij gaan en organiseert verschillende activiteiten voor de leden, vrijwilligers en ‘noabers’. Zo staat er komende zaterdag een nachtvolleybaltoernooi voor de leden op het programma, is er in februari een toernooi voor de wijkbewoners en worden in maart de kinderen van basisschool De Vonder bij de feestelijkheden betrokken.

 

‘Een mooie pijlpaal’

Op 6 januari 1969 werd de Bornse volleybalvereniging door enkele enthousiastelingen opgericht en kreeg de naam Apollo 8. Het eerste seizoen werd gestart met één meisjesteam, één damesteam en één herenteam. Vijftig jaar later is de club gegroeid naar ruim zeshonderd leden waarbij het eerste damesteam sinds dit seizoen uitkomt in de eredivisie. Apollo 8 speelt met twaalf damesteams, zes herenteams, dertien meisjesteams, drie jongensteams, zeven recreantenteams en ruim honderd mini leden in verschillende competities.

 

“Hiermee zijn we de grootste volleybalvereniging in Twente”, vertelt voorzitter Martin Reesink trots. “Apollo 8 is een vereniging waarin we topsport combineren met breedtesport. Dat zie je terug in het aantal leden en de betrokkenheid in de vereniging. Vijftig jaar is een mooie mijlpaal waarbij we best even mogen stilstaan bij de dingen we als vereniging samen hebben bereikt. Daarom organiseren we verschillende feestelijke activiteiten en dat begint al direct in het eerste weekend van 2019.”

 

Nachtvolleybaltoernooi en verjaardagsfeest
Het jubileumfeest gaat zaterdag 5 januari van start met een nachtvolleybaltoernooi in sporthal De Veste voor de jeugdleden en senioren. De hele nacht wordt gevolleybald en er is gezorgd voor activiteiten tussen de wedstrijden door. “Zondag 6 januari zijn we echt jarig en vieren we een verjaardagsfeest voor onze leden, vrijwilligers en genodigden. Hierbij zijn ook onze ereleden aanwezig waarvan een aantal de oprichters zijn van Apollo 8. Dat is natuurlijk bijzonder en daar staan we ook zeker bij stil”, aldus Reesink (foto links).

 

Wijkvolleybaltoernooi inwoners Bornsche Maten
Op zondag 3 februari organiseert Apollo 8 een wijkvolleybaltoernooi voor de inwoners van de Bornsche Maten. Martin Reesink: “We willen ons jubileum graag vieren met onze ‘noabers’ en organiseren daarom een toernooi in sporthal De Veste midden in de wijk.” Iedereen die woont in de wijk en ouder is dan 18 jaar kan meedoen. Aanmelden kan tot 20 januari via wijktoernooi@apollo8.nl. Meer info is te lezen op de website van de vereniging.


De maand maart staat vol met jubileumactiviteiten. Zo organiseert Apollo 8 een activiteit voor de kinderen van basisschool De Vonder en is er een feestdag en -avond voor de jeugdleden, senioren, vrijwilligers en oud-leden. In mei wordt een speciaal jubileumkamp gehouden.

 

Wedstrijden
In het eerste weekend van januari worden naast de jubileumactiviteiten ook wedstrijden gespeeld. Zo komen de jeugdteams op zaterdag 5 januari in actie tijdens de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen. Op zondag 6 januari speelt Dames 1 in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. Zij spelen om 18.30 uur de uitwedstrijd tegen SV Dynamo uit Apeldoorn.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Robby — 02 jan 2019
Waarom alleen wijkbewoners bornsche maten? Volgens mij betalen alle bewoners van Borne mee aan de veste en faciliteiten bornsche maten!!

En volgens mijn is Apollo groot geworden in het wooldrik !

NOABERS WAT EEN ONZIN, heel Borne zijn jullie NOABERS Apollo !!!

Set Up’65 te sterk voor Apollo 8

Net als tijdens het eerste onderlinge treffen trok de Twentse volleybalderby veel publiek. In...
21-01-2019

ZV verliest thuis van Oldenzaal

ZV begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Ruud Ottenhof was veelvuldig in balbezit en wist...
21-01-2019

Succes voor Dexter Oude Egberink

In de onderlinge competitie van de Bornse Dam Vereniging boekte Dexter Oude Egberink een mooi...
21-01-2019

Mirjam Pol: ‘Volgend jaar weer!’

Zaterdagmiddag keerde ze terug op Bornse bodem, na bijna drie weken lang alleen maar zand te...
21-01-2019

IJskwaliteit Zenderen ‘op koers’

De afgelopen nacht heeft het weer goed gevroren. Alle reden voor de groep...
21-01-2019

Avanti in blessuretijd alsnog langszij

In een direct duel om de belangrijke derde plek heeft NEO verzuimd Avanti een nederlaag te...
20-01-2019


file:html/cookies.inc.html}