Feestelijk jubileum Apollo 8 van start
06-01-2019
BRONZEN BONDSSPELD VOOR SUPERVRIJWILLIGER HARRIE LENTFERT

Feestelijk jubileum Apollo 8 van start

Vandaag op de kop af vijftig jaar geleden werd de volleybalvereniging Apollo 8 opgericht. En dat wil de vereniging weten. Gisteravond was er al een eerste jubileumtoernooi dat om precies 24.00 uur haar hoogtepunt bereikte met het aansnijden van de feesttaart. Vanmiddag was het vervolg in De Veste, met een verjaardagsfeestje voor genodigden, ereleden, vertegenwoordigers van de Nederlandse Volleybalbond, de gemeente, de Blos en sponsoren.

 

En natuurlijk was er ook de onvermijdelijke feesttoespraak, uitgesproken door voorzitter Martin Reesink. Vol trots kon Reesink melden dat Apollo 8 een uiterst bloeiende vereniging is, met ruim 600 leden en meer dan 280 vrijwilligers. “Volleybal is een sport waar ik trots op ben, en Apollo 8 is een vereniging waar ik trots op ben. Iedereen kan hier meehelpen en meebouwen. En dat doen we dan ook. We zitten hier in een superlocatie, maar we willen het ook organisatorisch nog veel verder professionaliseren. Toewerken naar een Apollo 8.0”, zo zei hij.

 

De oude grutterij aan de Marktstraat

Verhalen van een andere orde vielen op te tekenen uit de mond van enkele hoofdrolspelers in de vijftigjarige historie van de vereniging. Zo waren Ben Kemperink (79) en zijn vrouw Ans (78) vanmiddag nog steeds vol van de start van hun toen kersverse volleybalclub. “We begonnen met ons drieën,” zo vertelt Ben. Helaas is Rob Jelsma niet meer in ons midden. Een mooie tijd, We speelden in de vroegere grutterij in Oud Borne. We konden er gebruik maken van een piepklein speelveld met amper een meter ruimte buiten de lijnen.”

 

Ans, zijn vrouw, vult het verhaal van Ben moeiteloos aan. “Ik had de rol van penningmeester, secretaris en kantinebeheerder. En dat laatste deden we thuis. Elk vrijdagavond maakte ik een grote pan ragout voor de spelers en als we een uitwedstrijd hadden naar Heino of Almelo bijvoorbeeld kwam iedereen na afloop bij ons thuis waar ik soep met Saromapudding serveerde.” Dan neemt Ben het stokje weer over. “Toen we begonnen moesten we een naam hebben. Dat was net de tijd dat de Amerikanen met hun Apollo 8 naar de maan gingen. Omhoog dus. Een mooiere naam konden we voor onze vereniging niet bedenken.”

 

‘Een hartstikke mooie vereniging’

En dan zijn er nog Ans Buijvoets (65) en Nico Gerritsen (70), beiden inmiddels trotse ereleden en vanmiddag dragen ze dan ook de bijbehorende Apollo-speld. Het jubileum van de vereniging is ook hun feestje, want zij zijn vandaag op de kop af vijftig jaar lid. Ans: “Ik heb een jaar of dertig volleybal gespeeld en kom zo af en toe nog wel een wedstrijd bezoeken. Nico daarentegen is nog steeds actief binnen de vereniging. “Ik heb zo’n twintig jaar in het eerste gespeeld, ben zelfs nog voorzitter geweest. Op doktersadvies moest ik stoppen, maar ben altijd lid gebleven. Vandaag de dag zit ik met grote regelmaat in de wedstrijdleiding. Het is gewoon een hartstikke mooie vereniging.”

 

Ben en Ans Kemperink volgen Apollo 8 nog steeds, zij het op afstand. Ze wonen in Losser en stapten kortgeleden voor het eerst bij De Veste naar binnen. “We keken onze ogen uit, wát een professionaliteit. Ja, op zo’n vereniging kun je niet anders dan trots zijn. Van dezelfde trots maakte tenslotte ook een vertegenwoordiger van de Nevobo melding, toen hij een volledig verraste Harrie Lentfert naar voren riep om hem vanwege zijn grote vrijwilligersinzet te eren met de bronzen bondsspeld. “U bent een supervrijwilliger, en op dat soort mensen kunnen we niet anders dan trots zijn.’ (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 07 jan 2019
Gefecliteerd met deze mijlpaal en op naar de 100jaar!

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024