Wat te doen met verkeer over Rheineplein?
07-01-2019
POLITIE INVENTARISEERT MENINGEN VAN INWONERS

Wat te doen met verkeer over Rheineplein?

Sinds de herinrichting van het Rheineplein is gemotoriseerd verkeer niet meer toegestaan. Waar je voorheen als automobilist nog van de parkeerplaats de Koem naar de Bolkshoek kon rijden, is nu een voetgangersgebied gerealiseerd. Auto’s en brommers dienen om te rijden. Dat niet iedereen zich daaraan houdt is een bekend probleem. De vraag is hoe je met dat gegeven om moet gaan.

 

Maandagmiddag vroeg de politie aan passanten hun mening over de situatie. Agent in opleiding Joe Klein Nijenhuis had er een project van gemaakt en legde een korte enquête voor aan voorbijgangers. Mensen gaven aan dat ze regelmatig ongeoorloofd verkeer over het Rheineplein zien rijden. De agenten hadden in de eerste anderhalf uur dat ze op het plein stonden zelf ook al kunnen constateren dat de geldende verkeersregels ‘flexibel geïnterpreteerd’ worden. Vijf automobilisten en één brommer reden in die korte tijd langs het politievoertuig.

 

Meningen en tips

“We gaan vandaag meningen ophalen en inventariseren wat mogelijke oplossingen zijn”, legde Klein Nijenhuis uit. “Iedereen die we tot nu hebben gesproken ziet het vaak gebeuren dat gemotoriseerd verkeer over het plein rijdt. De meningen over dat gedrag zijn verdeeld. Er zijn ook mensen die het niet nodig vinden dat het plein als voetgangersgebied is ingericht.” Dat autoverkeer eigenlijk niet mag, wisten de meesten wel. “Bij de vraag of er gefietst mag worden begint men te twijfelen. Fietsen mag overigens wel. Verder krijgen we te horen dat het met de bebording wellicht beter kan. Met name vanaf de kant van de Albert Heijn zou het bord beter zichtbaar geplaatst kunnen worden.”

 

Of dat voldoende is en of er toch nog nadere maatregelen genomen moeten gaan worden, bijvoorbeeld paaltjes plaatsen, is onderwerp van gesprek binnen het gemeentehuis. De resultaten van de enquête zullen bij de besluitvorming meegenomen worden. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Martin — 11 jan 2019
Helemaal niet gewoon de verbinding tussen de twee parkeerplaatsen weer tot stand brengen door de beeldentuin van de gemeente op te offeren voor deze nieuwe verbindingsweg. Gewoon omrijden via Ziekenhuisstraat, Aanslagweg, De bleek. De groene oase moet blijven.
Andre — 10 jan 2019
Gewoon de verbinding tussen de twee parkeerplaatsen weer tot stand brengen door de beeldentuin van de gemeente op te offeren voor deze nieuwe verbindingsweg.
Trouwens, dit is al eens eerder voorgesteld...

André
Martin — 09 jan 2019
Gewoon handhaven in dan in de hele dorpskern, dus gelijk op de bon slingeren die: foutfietsers, foutparkeerders, en fouteautorijders. Zo verdient de BOA z'n eigen salaris terug.
Max de Mooij Sr. — 08 jan 2019
Niet inventariseren maar handhaven en bekeuren. Als je een plein als voetgangerszone inricht, dan horen daar geen auto's te komen! Behalve die van de de marktkooplui en de bevoorrading van de winkels.
Dick Ellenbroek — 08 jan 2019
Handhaven zoals op zoveel plekken in Borne. Ik heb al meerdere keren aangegeven bij de gemeente dat de Molenstraat (tussen Azelosestraat en Bornebroeksestraat) zelfs ook door (semi)overheidsdiensten als sluipweg wordt gebruikt en hachelijke situaties tot gevolg heeft.
Robbie — 08 jan 2019
Erger me eigenlijk meer aan de hoeveelheid fietsers die met hoge snelheid over de stoep of zich in het voetgangersgedeelte verplaatsen en zich gedragen ware het dat ze zich op een fietspad bevinden.
Bhm — 08 jan 2019
Gemeente Borne, ga eens gewoon je werk doen en probeer niet telkens weer het wiel opnieuw uit te vinden.
Handhaven 30zone deze is toch niet voor niets ingevoerd, tevens negeren van parkeerverboden
En ergernis nummer 1 ...........hondepoep
janny dijkstra — 07 jan 2019
Er kunnen toch wel van die stalen hekjes worden geplaats? En als ze dan toch bezig zijn: hopenlijk meteen ook meerdere van die metalen hekjes voor de ingangen van het voetgangersgebied. Want je kunt helemaal niet meer gezellig rondlopen tussen de winkels; je wordt constant onderuit gefietst.
H.s — 07 jan 2019
Alweer praten en overleggen in borne er waren toch al regels gemaakt voor dit plein .Je staat erbij en kijkt erna slinger ze op de bon .Borne kom eens een keer in actie .
Roelof — 07 jan 2019
Handhaven is niet te doen. Jammer, maar misschien toch maar paaltjes....?
Frank — 07 jan 2019
Er rijden dus 5 auto's langs, en de polite doet niets. Raar he dat de mensen maar wat doen. Regels maken betekend ook handhaven, anders kun je het net zo goed niet doen.

‘Slavenmars’ ook in Borne

Op het Rheineplein afgelopen zaterdag een bijzonder protest. Gekleed in witte pakken en met...
30-11-2020

Hart onder de riem van zuster Josephine

“We komen er wel doorheen. We halen het einde en krijgen het virus er wel onder.”...
28-11-2020

De foto’s zijn terecht

Begin november meldde zich bij BorneBoeit Susan Nijland met een USB-stick met tien jaar oude...
28-11-2020

RK Kerk Zenderen eert jubilarissen

Aan het einde van de Eucharistieviering zondagmorgen in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen...
22-11-2020

Vermakelijke ‘Alles is anders’ in premičre

Zou het kunnen? Dat was de afgelopen maanden voortdurend de vraag bij Karin Nijhof van het...
20-11-2020

'Had ik maar bij jullie aangeklopt'

Vandaag is het precies 76 jaar geleden dat de Engelsman Jimmy Taylor, hangende aan zijn...
19-11-2020