‘Zo’n kans als Borhave krijg je niet vaak’
09-01-2019
NIEUWE TRAINER HERMAN KEPPELS HEEFT ER ZIN IN

‘Zo’n kans als Borhave krijg je niet vaak’

De Hengeloër Herman Keppels wordt de nieuwe trainer van eredivisionist Borhave. De handbalvereniging is echter geen vreemde voor de 50-jarige trainer. Een aantal jaren geleden stond hij ook al voor de Bornse speelsters en promoveerde er toen zelfs mee naar de eerste divisie. Daarna zocht hij vier lang zijn geluk bij DSVD in Deurningen en dit seizoen werkt hij bij WHC in Hengevelde, dat uitkomt in de Hoofdklasse B. En vanaf 1 mei dus de overstap naar de eredivisie. “Ik heb er zin in”, zo zegt ‘ie strijdlustig. “Zo’n kans krijg je niet vaak.”

 

Meer consistentie

Toch heeft Keppels voor zijn doen lang moeten nadenken voordat hij ‘ja’ zei. “Ik zit halverwege mijn eerste seizoen bij WHC en ben van huis uit niet zo’n hopper. Maar ja, als dan Borhave bij je aanklopt…” De nieuwe trainer kent nog veel mensen uit zijn eerste Borhave-periode, maar constateert ook dat er binnen de vereniging de laatste jaren veel is veranderd. “De financiën zijn goed op orde, er is veel meer beleid gekomen. Nu is het nog zaak de totale vereniging meer structuur te geven. “Misschien ga ik straks het tweede ook wel trainen om wat meer consistentie te krijgen, maar dat moet allemaal nog worden uitgewerkt.’

 

Voor nu geldt vooral een eerste kennismaking van alle kanten. “Gisteren heb ik de dames toegesproken en de komende weken is er overleg met de technische staf. Daarin proberen we lijnen uit te zetten en elkaar te vinden. Maar dat zal wel goed komen. En ja, dan heb je natuurlijk nog de samenstelling van het eerste team. Dat weten we nu nog niet. Op dit moment ontbreekt bijvoorbeeld Priscilla ter Elst in de selectie vanwege zwangerschap. Die balans kunnen we pas in de zomer opmaken. Misschien moeten er wel speelsters bijkomen, en dan kom je toch al snel uit bij de andere regionale teams.”

 

Keppels, in het dagelijks leven accountmanager lineaire en roterende sensoren, is niet bang om zijn eerste stappen in de eredivisie te zetten. “Ik heb er geen slapeloze nachten van gehad, nee. Ik zit al twintig jaar in het trainersvak en volg mijn eigen lijn. Een lijn die vooral technisch en tactisch gestoeld zal zijn; ik vind dat je ook in de wedstrijd moet kunnen schakelen. Bovendien houd ik van scherpe doelstellingen. We moeten natuurlijk wel de ambitie hebben om samen het optimale eruit te halen.”

 

Regionale samenwerking

Gevraagd naar zijn specifieke wensen zegt de nieuwe trainer, die al op zevenjarige leeftijd in aanraking kwam met handbal bij het Hengelose Olympia, dan vooral naar een regionale samenwerking te kijken. “Waarom rouleren we binnen de verschillende verenigingen niet met een aantal speelsters om ze zo meer speeltijd te geven en ze beter te maken? Of kijk naar de Twentse Handbalschool waar meisjes na hun zestiende in een gat vallen. Dat moeten we elkaar kunnen opvangen. Daar valt nog veel winst te behalen en dat kan de regionale handbalsport alleen maar ten goede komen.”

 

Vanaf 1 mei begint Herman Keppels dus aan zijn nieuwe opdracht. Vooralsnog is er een contract voor een jaar getekend, met de optie om deze jaarlijks te verlengen. “Nogmaals, ik ben niet zo iemand die snel van de ene naar de andere vereniging verhuist. Borhave is een mooie vereniging waar we met elkaar nog veel kunnen bereiken. Ja, ik heb er echt veel zin in.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024