09-06-2019
De Pinksterbruidjes dansen in Borne

JUN

09

De Pinksterbruidjes dansen in Borne


Ieder jaar op eerste Pinksterdag is het weer zover. Dan wordt de oude traditie van de Pinksterbruidjes in Borne voortgezet. Vroeger gebeurde dit kleinschalig, de laatste jaren wordt het groots aangepakt door de Folkloregroep Borne met hulp van scoutinggroep St. Stephanus-Martina.

 

Vanuit verschillende wijken in Borne trekken vanaf 10.00 uur groepen meisjes van vijf jaar en ouder dansend en zingend als Pinksterbruidjes naar het centrum.

 

Om precies 13.00 uur komen ze aan op het Dorsetplein. Hier gaan alle Pinksterbruidjes (het zijn er wel honderd!) in een hele grote kring staan en dan gaan ze onder begeleiding van een accordeonist dansen. Ze dansen hier onder de grote Pinksterkroon, die vol hangt met prachtige bloemen en uitgeblazen eieren. Omdat het zo ontzettend leuk is, wordt het dansen nog een paar keer herhaald. Bij de laatste dans mogen kinderen uit het publiek ook meedansen.

 

Vanaf 11.30 uur is de Fanfare en Malletband Gregorius uit Hertme al op het Dorsetplein aanwezig, zodat de mensen die wachten op de komst van de Pinksterbruidjes naar hun prachtige muziek kunnen luisteren.

 

terug naar agenda