ZV verliest thuis van Oldenzaal
21-01-2019
ZENDERENAREN KRIJGEN GROTE KANSEN, MAAR ZIJN NIET EFFECTIEF GENOEG

ZV verliest thuis van Oldenzaal

ZV begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Ruud Ottenhof was veelvuldig in balbezit en wist met combinerend spel de voorste linie te bereiken. Dit resulteerde in eerste instantie in wat speldenprikjes, maar al snel kwamen de eerste kansen. Zo waren er in het eerste half uur kansen voor Hemmo Mulder en Ramon van Os, maar het bleef bij kansen.

 

Buitenspel?

Oldenzaal kon weinig inbrengen, maar stuurde op het halve uur met een diepe bal een van de voorwaartsen richting keeper Myron Eleveld. Voor bijna het hele sportpark was duidelijk dat er sprake was van buitenspel, de grensrechter vlagde terecht en het wachten was op het fluitje van scheidsrechter Meijer. Tot verbazing van velen bleef dit echter uit en zo kon de speler van Oldenzaal de 0-1 voor de bezoekers op het scorebord zetten.

 

Ondanks deze tegenslag pakte ZV direct het goede spel weer op en zette druk op de achterste linie van Oldenzaal. Dit resulteerde in de 36eminuut in een welverdiende gelijkmaker. Job Vetketel was er al de kippen bij toen de defensie van Oldenzaal de bal niet weg wist te werken en tikte de 1-1 binnen.

Kort na de gelijkmaker kreeg Bart Beld de gelegenheid om ZV op voorsprong te schieten, maar helaas kreeg hij de bal net verkeerd om van dichtbij raak te schieten. Tevreden met het spel, maar teleurgesteld in de stand zochten de withemden de kleedkamer op.

 

Rommelig

De tweede helft begon rommelig bij ZV. Oldenzaal kwam overduidelijk scherper de kleedkamer uit en wist al in de 49eminuut te scoren. Niet doortastend ingrijpen door de ZV-defensie leverde een goede voorzet op en deze werd eenvoudig van dichtbij binnengewerkt: 1-2. ZV kon weer in de achtervolging. Jammer dat de ploeg het zichzelf telkens moeilijk maakt door zelf de kansen niet te verzilveren en tegen ongelukkige tegendoelpunten aan te lopen. Het telkens moeten goedmaken van een achterstand kost veel energie en levert daardoor kansen op voor loerende tegenstanders die met een voorsprong in de tas geduldig kunnen wachten op een fout om in de omschakeling toe te slaan.

 

Dit bleek ook het verhaal van deze middag. Daar waar ZV grote kansen creëerde (een bal op de paal van Van Os en een paar goede reddingen van de Oldenzaalse goalie), was het Oldenzaal dat in de omschakeling de 1-3 op het bord counterde. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Oldenzaal speelde de wedstrijd vakkundig uit. ZV speelde met vlagen prima voetbal, maar wist zichzelf onvoldoende te belonen.

 

Zondag 3 februari speelt ZV weer een thuiswedstrijd. Dan komt Rood Zwart uit Delden op bezoek.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024

NEO wint in en tegen Dalfsen

NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van...
08-04-2024

Bornsche Maten Loop aan vooravond festival

Op vrijdagavond 7 juni is het weer zover: de Bornsche Maten Loop aan de vooravond van het...
04-04-2024