27-03-2019
Niemand in de Stad.

MRT

27

Niemand in de Stad.


102 min.

Drama

Regie: Michiel van der Erp, Nederland, 2018

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond. Ze ervaren wat de betekenis is van vriendschap en ze ontdekken wie ze werkelijk zijn.

In dit energieke speelfilmdebuut van documentairemaker Van Erp, over het enerverende maar vaak ook wankele studentenbestaan, krijgen de jonge acteurs alle ruimte om hun talenten te etaleren.

Met hun frisse en overtuigende personages is het nauwelijks een bezwaar dat het script weinig verrassingen oplevert. Decors en locaties zorgen voor de juiste melancholieke sfeer. In de scènes op de sociëteit ruikt het echt naar verschraald bier. En op de studentenkamers kan maar zo een slaperige of stomdronken huisgenoot binnenvallen.

De pers over Niemand in de stad:

VPRO Cinema (★★★★) 'Een film met frisse en overtuigende personages'
de Volkskrant (★★★★) 'Ontbreken voice-over is verademing'
NRC (★★★★) 'Lyrisch en melancholiek groepsportret'.

Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 8,- (Vrienden van Filmhuis Borne € 5,-)

*Mocht het niet lukken om online kaarten te kopen mail dan uw naam, aantal kaarten, adres, postcode en telefoonnummer naar receptie@kulturhusborne.nl of bel naar 074 265 72 00*

 

terug naar agenda
 

file:html/cookies.inc.html}