10-04-2019
Land of Mine.

APR

10

Land of Mine.


Themamaand ‘verborgen verleden’

Hoewel het al meer dan 70 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen, zijn veel verhalen niet of heel summier verteld. Deze maand willen we vier van deze verhalen voor het voetlicht halen. Hierbij staat niet de oorlog zelf centraal maar gaat het om personen die een kleine of grote rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Land of Mine is de tweede film in deze serie.

100 min.

Oorlog / drama

Regie: Martin Zandvliet, Denemarken/Duitsland, 2015

Kort na de Tweede Wereldoorlog moeten Duitse krijgsgevangenen in Denemarken achterblijven om de landmijnen die ze zelf hebben gelegd op te ruimen. Land of Mine volgt sergeant Rasmussen (Roland Møller), die steeds meer medelijden krijgt met het groepje krijgsgevangenen dat hij onder zijn hoede heeft. Begrijpelijk, want dat groepje bestaat uitsluitend uit jongemannen, kinderen soms. De jongste is vijftien jaar. Strak en goed gedoseerd oorlogsdrama biedt onweerstaanbare mix van spanning, emotie en verontwaardiging.

Winnaar van de publieksprijs op IFFR 2016.

Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 8,- (Vrienden van Filmhuis Borne € 5,-)

*Mocht het niet lukken om online kaarten te kopen mail dan uw naam, aantal kaarten, adres, postcode en telefoonnummer naar receptie@kulturhusborne.nl of bel naar 074 265 72 00*

 

terug naar agenda
 

file:html/cookies.inc.html}