Duurzame sociale huurwoningen in Bornsche Maten
01-02-2019
24 ENERGIEZUINIGE SOCIALE HUURWONINGEN ZONDER GASAANSLUITING

Duurzame sociale huurwoningen in Bornsche Maten

Donderdag 31 januari vierde woningcorporatie Welbions samen met wethouder Martin Velten en Bouwcombinatie Bongerd V.O.F. de start bouw van de 24 sociale huurwoningen in de Bornsche Maten. Tijdens de viering werd het bouwbord onthuld met een bouwkraan. De bouwcombinatie start in april met bouwen en als alles volgens plan verloopt is de oplevering in december 2019.

 

De Bornsche Maten
De bouwlocatie ligt in de derde fase van de Bornsche Maten: Eschwonen. In de buurt komen ongeveer 210 eengezinswoningen. De 24 huurwoningen van Welbions zijn de eerste in deze fase. De oorspronkelijke Es in nog herkenbaar door langzaam oplopende hoogte verschillen. Door de hogere en bollere ligging van deze buurt wordt voor het regenwater gebruik gemaakt van natuurlijke kenmerken als wadi’s, molgote en ondergrondse voorzieningen.

 

Henk Pluimers, directeur Dura Vermeer, is blij met de start bouw: “De sociale huurwoningen zijn zeer energiezuinig en gasloos. Dit is een mooie start van dit nieuwe deelplan Eschwonen.”

 

Harry Rupert, directeur Welbions, vindt het belangrijk om samen met andere partijen te werken aan vitale wijken. “Een vitale wijk heeft een mix van verschillende soorten woningen en bewoners die op hun eigen manier prettig samen leven. Ik vind het mooi dat wij met het bouwen van deze woningen investeren in een vitale wijk in Borne.”

 

Martin Velten, wethouder gemeente Borne, complimenteert Welbions: “Met deze woningen biedt de woningcorporatie haar huurders een duurzaam, gasloos thuis in de Bornsche Maten”.

 

Duurzaam woningbouwconcept
De woningen zijn zeer energiezuinig. Het netto energieverbruik staat gelijk aan de energie die duurzaam opgewekt wordt. Het verbruik zoals wassen, koelen en vriezen telt hierin niet mee. Ook hebben de woningen geen gasaansluiting. Voor de verwarming en het warm water wordt een warmtepomp gebruikt. De woningen zijn ontworpen op basis van het PCS-woningbouwconcept van Dura Vermeer. Het uitgangspunt van PCS is werken vanuit standaard maatvoering waarmee je eindeloos kunt variëren, flexibel en kostenefficiënt bouwen. De woningen hebben onder andere 3 slaapkamers, een zolder, een open keuken en een buitenberging.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024