Kringloop verhuist naar pand Ter Brugge
05-02-2019
MEER DAN TWEE KEER ZO GROOT ALS HUIDIGE ONDERKOMEN

Kringloop verhuist naar pand Ter Brugge

Dinsdagmorgen werd het voorlopige koopcontract getekend. Het pand op bedrijventerrein De Molenkamp, waar voorheen Ter Brugge Geschenken zat, wordt het nieuwe onderkomen van De Kringloop. En daarmee komt er een einde aan de zoektocht naar meer ruimte voor het kringloopbedrijf dat aan de Bornerbroeksestraat behoorlijk uit het jasje groeide. “We hebben meerdere opties onderzocht”, vertelt voorzitter Ab Weinreder. “Zoals De Bieffel en nieuwbouw op De Veldkamp.” Om diverse redenen vielen deze opties af. Op De Veldkamp was het bijvoorbeeld niet toegestaan om detailhandel te vestigen. “Maar nieuwbouw werd ook veel te duur”, klinkt het streng uit de mond van penningmeester Harry Rolefes.

 

‘Moeilijke periode afsluiten’

Het pand van Gert ter Brugge bleek de ideale uitkomst. Meer dan twee keer zo groot als het huidige onderkomen en nog mooi op een zichtlocatie ook. “En als Kringloop past het ook dat wij in een ‘tweedehands' gebouw gaan zitten”, meent Marjan Boxem, die samen met Henk Boenink en Henk Kerkdijk de ‘bouwcommissie’ binnen het bestuur vormt. Gert ter Brugge is blij met de transactie. “Ik kan de moeilijke periode van het faillissement van Ter Brugge Geschenken nu afsluiten en ik ben blij dat De Kringloop in het pand komt.”

 

Verhuizing eind 2019

Er moet nog wel het een en ander verbouwd gaan worden aan het opvallende gebouw in de kleuren van ‘het andere woonwarenhuis’. Als het allemaal een beetje meezit zou de verbouwing eind dit jaar gereed moeten zijn. Ondertussen bruist het van de ideeën en plannen. De ruimte biedt weer extra mogelijkheden, die nu geen plek konden hebben. “Stel dat we met een fietsenreparatiedienst zouden willen beginnen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dan kan dat straks. Het is niet gezegd dát we dat gaan doen, maar het kán!”

 

Mogelijkheden

De winkeloppervlakte wordt liefst twee keer zo groot en dat biedt dan ook de gelegenheid om de spullen mooi te etaleren. Daarnaast kan laden en lossen inpandig gebeuren. “Niet meer uitpakken in regen, sneeuw of felle zon. Heerlijk!” ziet bedrijfsleider Fred van der Pol al voor zich. De veertien mensen in vaste dienst en de 25 vrijwilligers van De Kringloop hebben al diverse wensen en ideeën neergelegd, zoals meer paskamers en een speelhoek voor de kinderen. Marjan Boxem: “We kunnen niet wachten. Het wordt een enorme klus, maar wel een hele mooie!”

 

De Kringloop bestaat al sinds 1984. Het pand aan de Ambachtstraat wordt het vierde pand. Iedere keer een stukje groter. Het kringloopbedrijf in Borne heeft een goede naam en klanten komen vaak vanuit de hele regio of soms zelfs van daarbuiten. “We zijn niet de goedkoopste en ook niet de duurste, maar we hebben wel het mooiste spul”, klinkt het trots. Het succes zorgt voor groei en steeds weer een te krappe behuizing. Met de verhuizing naar De Molenkamp kan het bedrijf voorlopig weer even verder. (AJ/BM)

 

(Op de foto vanaf links: Harry Rolefes, Ab Weinreder, Marjan Boxem, Elly van het Reve en Fred van der Pol)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 11 feb 2019
Een super lokatie en makkelijk te bereiken met fiets of auto! Gefeliciteerd, Kringloop!
Martin — 06 feb 2019
Kringloop Borne gefeliciteerd met de nieuwe locatie ! Geweldig pand, maar houd oog voor jullie bereikbaarheid. Wanneer de vermaledijde verbindingsweg aangelegd gaat worden, dan heeft dit wel degelijk gevolgen voor de bereikbaarheid.
H.S — 05 feb 2019
Super dat er straks nog meer keuze is En dat het dan ook beter uitgestald kan worden .maar borne is wel aardig aan de prijs voor dingen die gratis gebracht worden .Het moet dan wel bereikbaar blijven ook voor de man of vrouw met de kleine beurs dus nu niet groter pand groter prijzen dus Kringloop hou het betaalbaar maar heel veel succes

Het visje komt niet terug in Zenderen

Vishandel Toren zal met de viskraam definitief niet terugkeren naar Zenderen, ondanks een...
09-04-2021

Dorset gaat loten voor geluksmoment

De restaurants zijn nog steeds gesloten en de meeste horecaondernemers storten zich daarom...
08-04-2021

Sport & Fashion Outlet aan de Grotestraat

In het al enige tijd leegstaande winkelpand van Sportpaviljoen Borne aan de Grotestraat branden...
02-04-2021

Zuivelhoeve ’s lands beste foodspecialist?

In 2018 werd de Zuivelhoeve Borne al uitgeroepen tot beste foodspecialistenwinkel van ons land;...
01-04-2021

Groene Michelinster voor Het Seminar

Het is dit jaar voor het eerst dat Michelin groene Michelinsterren toekent aan restaurants die...
29-03-2021

Woensdag zet Erica de bloemen weer buiten

Het is komende woensdag precies drie maanden geleden dat voor Marco en Chantal van Buuren het...
13-03-2021