Bornsche Maten: begrip in de regio
NOG ENKELE WONINGEN TE KOOP AAN CITROENVLINDER EN AVONDROODVLINDER

Bornsche Maten: begrip in de regio

ADVERTORIAL - De Bornsche Maten is populair. In de afgelopen jaren heeft een toenemend aantal woningzoekenden de weg naar de nieuwbouwwijk ten oosten van Borne gevonden. Ook nu is de wijk nog steeds in trek bij met name starters en (jonge) gezinnen. Die komen overigens niet alleen uit Borne, maar steeds vaker ook uit Hengelo, Almelo en Oldenzaal. Het goede nieuws voor hen is dat er nog steeds een aantal duurzame en energiezuinige nieuwbouwwoningen beschikbaar zijn.

 

“De Bornsche Maten is in korte tijd uitgegroeid tot een sterk merk. Een begrip in de regio, maar ook daarbuiten”. Aan het woord is Martin Kanis, ontwikkelaar bij Dura Vermeer, een van de deelnemers in VOF De Bongerd.

 

Centrale ligging trekt bewoners aan

“Je mag wel zeggen dat de wijk erg in trek is”, vertelt Kanis enthousiast: “Enerzijds komt dit doordat Bornsche Maten een ruim opgezette groene wijk is. Daarnaast is het ook een hechte, vriendelijke en gastvrije woonwijk. Kinderen hebben er volop ruimte om te spelen en veel bewoners voelen een sterke verbondenheid met elkaar en met de wijk. Er vinden hier veel activiteiten en evenementen plaats, zoals het Beekparkfestival. En laten we ook niet vergeten dat de centrale ligging van Bornsche Maten in Twente potentiële bewoners aantrekt. De wijk is zowel vanuit het centrum van Borne als vanuit Hengelo uitstekend bereikbaar. Steeds meer mensen zien de voordelen hiervan in.”

 

Nieuw Boorn uitverkocht, in Citroenvlinder nog 8 woningen te koop

Het gaat hard met de verkoop van de projecten in het plandeel De Maten (nabij de De Veste). “Nieuw Boorn, een project van 30 luxe koopwoningen met een tijdloze uitstraling, is nagenoeg uitverkocht en ook de 13 woningen van het type “De Veste”, bestaande uit twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen is ook helemaal verkocht”, vertelt Martin Kanis niet zonder trots. “Van het type Citroenvlinder, zeer ruime twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen, zijn nog 8 bijzondere woningen beschikbaar en ook voor de rijwoningen van het type Avondroodvlinder is de interesse goed te noemen.”

 

Nog 12 woningen te koop in Avondroodvlinder

Citroenvlinder is de naam voor het woningtype dat bestaat uit 2 vrijstaande woningen en 8 twee-onder-een-kap woningen. Martin Kanis: “De woningen zijn allemaal verschillend ontworpen en vormen hiermee een uniek samengesteld project. Zeker geen herkenbare repeterende woningtypen, maar elk individueel ontworpen door LKSVDD architecten uit Enschede. Dat geldt eigenlijk ook voor de tussen- en hoekwoningen van het type Avondroodvlinder. Een robuust en divers gevelbeeld, een verwijzing naar het authentieke, dorpse Borne, maakt deze woningen uniek. Voor alle woningen geldt dat deze echt een ‘maatje meer’ zijn.”

 

Martin Kanis licht het maatje meer toe: “Wij merken dat steeds meer gezinnen op zoek zijn naar een woning met de mogelijkheid van één of meerdere extra (slaap)kamers. Bijvoorbeeld het werken aan huis of dat mensen het belangrijk vinden om elk lid van het gezin een eigen kamer te bieden. Daarnaast geeft een woning die net iets ruimer is ontworpen ook meer ruimte voor individuele wensen, bijvoorbeeld het net even anders indelen van de kamers. Omdat ieder gezin zo haar eigen wensen heeft voor het kunnen wonen, is hier bij het ontwerpen van de woningen rekening mee gehouden.”

 

Iedere woning is weer anders

De woningen van het project Citroenvlinder en Avondroodvlinder hebben een opvallende architectuur. “Een knipoog naar oud-Borne en de jaren ’30 stijl”, volgens Kanis: “We willen graag aansluiten bij het beeldkwaliteitsplan van de gemeente Borne door het karakteristieke van de bestaande bouw in het dorp Borne terug te laten komen in het ontwerp. Ook hebben we goed geluisterd naar hoe mensen hier willen wonen.”

 

Woonwensen doorvertaald naar ontwerp

Met die informatie is de ontwikkelaar naar de architect gegaan, die op zijn beurt deze woonwensen heeft doorvertaald naar een uniek ontwerp. Martin Kanis: “Door te spelen met ramen en gevelindeling oogt iedere woning weer anders. Zo ontstaat er een veelzijdige wijk waarbinnen iedere woning zijn eigen karakter heeft. Als straks de woningen klaar zijn en de straat af is, dan krijg je het gevoel dat je woning écht bijzonder is en niet het zoveelste huis van een project.”

 

Meer info

Heeft u belangstelling voor een van de nieuwbouwprojecten van VOF De Bongerd in de Bornsche Maten? Ga dan naar de website Wonen in Bornsche Maten en kijk of er een woning is die aansluit bij uw woonwensen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wat is een levenstestament?

ADVERTORIAL • Stel, er gebeurt iets met u. U wordt ziek of u krijgt een ongeluk waardoor uw...
03-03-2021

Anders boeren op de Zenderense Es

Vorig jaar is er op 16 hectare al begonnen om op de Zenderense Es op een meer duurzame en minder...
28-02-2021

Buurtbus gaat weer rijden

Per 3 maart gaat de buurtbus Borne, route 530- 531 en 532, de weg weer op, net zoals de...
25-02-2021

Saxion-studenten helpen Verjaardagsbox

Het is alweer acht maanden geleden dat de Stichting Verjaardagsbox Borne werd opgericht. Een...
24-02-2021

Politie laat jongeren hun rotzooi opruimen

De politie heeft maandagmiddag een groepje jongeren zo ver gekregen dat ze de eigen troep gingen...
22-02-2021

Start werkzaamheden Grotestraat

In opdracht van de gemeente Borne voert Strukton Civiel Noord & Oost de komende weken...
19-02-2021