24-03-2019
Concert Projectkoor ‘Pater Noster’ in de Oude Kerk

MRT

24

15.30 Concert Projectkoor ‘Pater Noster’ in de Oude Kerk


Veel componisten lieten zich inspireren en schreven hun muziek bij het Pater Noster. Of in hun eigen taal Vater Unser, Notre Père of Otčenáš.

 

Een vierstemmig projectkoor van geoefende zangers die vanuit heel Nederland naar Borne zijn gekomen, heeft een aantal van deze werken tijdens het weekend ingestudeerd. Er wordt zelfs een versie in het Sranantongo gezongen, zoals het in Suriname klinkt. Het grote Otčenáš van Leoš Janáček wordt uitgevoerd, maar ook J.S. Bach ontbreekt niet in het afwisselende programma. Van hem zingt het koor naast het Vater Unser ook het koraal ‘Dein Will’ uit de Johannes Passion en het slotkoraal uit cantate 90.

 

Medewerking verlenen de tenor Jurgen de Jong uit Nijmegen en harpiste Maaike Bosscher. Zij zal ook een intermezzo ten gehore brengen. Henk Linker zal het kistorgel bespelen.

 

Het afsluitende concert vindt plaats op zondagmiddag 24 maart om 15.30 uur in de Oude Kerk in Borne en is gratis voor publiek toegankelijk. Bij de uitgang is een mogelijkheid voor een vrije gift.

 

Projectkoor Muziekweekend 2019
Jurgen de Jong, tenor
Maaike Bosscher, harp
Henk Linker, orgel
Koorrepetitor: Rob van Doorn
Dirigent: Arno Vree

 

U bent van harte welkom!

 

Informatie over het muziekweekend is te vinden op: https://www.muziekweekend.info

 

terug naar agenda