Zure nederlaag voor NEO
10-02-2019
LESJE IN EFFECTIVITEIT DOOR DE TUKKERS UIT ALBERGEN: 2-3

Zure nederlaag voor NEO

Op een zondag waarin de Derde klasse A verrast werd door veel opmerkelijke uitslagen, had NEO een mooie slag kunnen slaan middels een zege op de Tukkers. In een uitstekende eerste helft kreeg NEO drie enorme kansen, maar benutte er helaas maar één, waarmee de gasten in leven bleven. Een vroege gelijkmaker na de rust was de opmaat voor een spannend tweede bedrijf waarin de Tukkers vlak voor tijd de drie punten binnensleepte.

 

Ben de Boer

Na een mooie minuut stilte voor de overleden Ben de Boer begon NEO goed aan het duel en al na acht minuten kon de thuisclub juichen. Jochem Stam schoot na een fraaie actie strak binnen in de korte hoek: 1-0. Direct daarna had Pascal van Berkum de 2-0 op de schoen, maar de rechterspits slaagde er niet in doelman Davina te verschalken.

 

Er ontspon zich een helft waarin NEO voortdurend de bovenliggende partij was en het zichzelf mocht aanrekenen dat de score slechts 1-0 bleef. NEO scoorde nog wel, maar na een fraaie actie van Max Brunninkhuis had de bal de achterlijn gepasseerd. Een appèl van de thuisclub voor een strafschop werd door de arbiter resoluut weggewoven en bij de grootste kans, vlak voor de pauze, had Pascal van Berkum, in riante positie, te veel tijd nodig en kon de bal op het laatste moment geblokt worden. De Tukkers werd eigenlijk maar twee keer enigszins gevaarlijk, maar beide afstandsschoten werden gemakkelijk gepareerd door Bob Peterman.

 

Na de thee veranderde het spelbeeld en de Tukkers werd mede in het zadel geholpen door een vlotte goal. Een hoge bal werd onberekenbaar door de hoge wind, en maar half weggewerkt. Timo Schär pegelde de bal vervolgens achter Peterman: 1-1. Een perfecte start voor de Albergenaren.

NEO was het even kwijt en werd erg onzorgvuldig in de passing. De Tukkers was ineens veel meer op de NEO-helft te vinden en na ruim een uur resulteerde dat in de 1-2. Een voorzet die vanaf de rechtervleugel vrijuit kon worden gegeven bereikte de evenzeer vrijstaande Jelle Hulskotte die Bob Peterman kansloos liet.

 

Koren op de molen

Jan Willem van Holland wisselde aanvallend om zodoende het tij te keren. NEO kreeg ook een aantal kansen. Bjorn Tijhuis had een strak schot in petto, dat maar met moeite door Davina tot corner verwerkt kon worden en een verre voorzet van Max Brunninkhuis werd fraai ingekopt door Jochem Stam, maar de bal huppelde net naast. De gelijkmaker kwam er toch en het was een fraaie. Jochem Stam geloofde in een lange pass en verschalkte Davina met een mooie lob: 2-2. NEO kreeg nieuw elan en ging voor de drie punten daarbij de ruimtes achterin groter makend. Koren op de molen voor de Tukkers en vlak voor tijd leek Sjoerd Visschedijk dan ook de 2-3 te maken, maar zijn subtiele, maar te zachte inzet kon door Bas Smits nog net van de lijn worden gehaald.

 

Het bleek uitstel van executie, want een minuut voor afloop van de officiële speeltijd werd de bal op kinderlijke wijze ingeleverd in de opbouw en werd Joep Egberink de gevierde man van de Tukkers door 2-3 te scoren. NEO had alweer een lesje in effectiviteit gekregen, iets dat de ploeg helaas al veel vaker parten gespeeld heeft lopende het seizoen. Een minuut of vijf blessuretijd leverde nog wel een paar hachelijk momenten voor het Albergse doel op, inclusief een mooie vrije trap van Max Brunninkhuis, maar de gasten bleven overeind en behaalden aldus een luid bejubelde zege. De Albergenaren bleken hiermee meteen de winnaar van het weekend te zijn, want ze waren het enige team uit de top zes dat wist te winnen.

 

Komende zondag kan NEO opnieuw de borst nat maken als het op bezoek gaat bij Sportlust Glanerbrug dat zeer verrassend onderuit ging bij Twenthe Goor, maar wel koploper bleef door het verlies van Eilermark tegen Reutum.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 10 feb 2019
Jammer maar terecht verloren.
Volgend weekend maar beter tegen de koploper. Gewoon 3 punten meenemen naar Borne.
Heb er wel vertrouwen in.

BVV Borne met 0-4 onderuit tegen TVO

Vanaf het eerste fluitsignaal van de thuiswedstrijd tegen TVO werden de geelzwarten onder druk...
22-09-2020

Dames Apollo 8 werken toe naar Supercup

Afgelopen zondag presenteerde Dames 1 van Apollo 8 zich aan het thuispubliek in sporthal De...
22-09-2020

Uitwedstrijd NEO afgelast

De uitwedstrijd van NEO, vanmiddag in en tegen Lemelerveld, is zondagmorgen afgelast. Reden...
20-09-2020

Bornse supporters zwaaien FC Twente uit

De competitie is weer begonnen. Eindelijk, ja eindelijk mogen de supporters weer. Zo ook de...
20-09-2020

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020

BVV Borne door in bekerstrijd

Nadat BVV Borne eerder in het bekertoernooi al won van DTC’07 (1-0) en Markelo (3-4) stond...
14-09-2020