De Esch zit definitief op slot
LEERLINGEN SLUITEN ZINGEND DE SCHOOL EN GAAN OP WEG NAAR HET NIEUWE

De Esch zit definitief op slot

Het was een officieel momentje woensdagmorgen aan de Oude Almeloseweg. Voor de allerlaatste keer stapten de 170 leerlingen hun oude, maar o zo vertrouwde schoolgebouw binnen om het om half elf weer te verlaten. Voorgoed, want na de voorjaarsvakantie huizen ze op hun nieuwe locatie: ’t Iemnschelf aan het Fioringras. Directeur Harrie Raanhuis en Roel Arends van de werkgroep Sluiting De Esch draaiden symbolisch de voordeur op slot en schroefden het naambord van de gevel. En nadat de kinderen het eerste couplet van het De Esch-lied hadden gezongen, ging ze wandelend in een lange sliert op weg naar het nieuwe.

 

Emoties

De sluiting van De Esch heeft heel wat voeten in aarde gehad en mondde de afgelopen jaren uit in een soms emotionele strijd tussen voor- en tegenstanders. Diezelfde emotie was ook woensdagmorgen voelbaar. Roel Arends memoreerde er in zijn woordje aan. “Deze sluiting doet me verdriet. De button van De Esch draag ik op de plek van mijn hart”, zo zei hij op het plein voor de school waar de leerlingen en een groot aantal ouders zich hadden verzameld. Ook Harrie Raanhuis vertelde zich de gevoelens voor te kunnen stellen en riep op de knop nu om te zetten en zich op de toekomst richten. “Er wacht ons een geweldig mooie nieuwe locatie, waar we ook weer mooie tijden gaan beleven”, zo zei hij.

 

Nadat enkele leerlingen van groep 7 voor de allerlaatste keer het poorthek in het slot gooiden, kon de wandeling naar ’t Iemnschelf beginnen. Een kwartiertje later kwamen ze aan, waar ze door de leerlingen van de nieuwe locatie werden verwelkomd en onder een hele batterij geel-blauwe erebogen hun eerste stap naar binnen zetten. Morgen en vrijdag zijn De Esch-leerlingen vrij, omdat er nog een heleboel schoolzaken verhuisd dienen te worden. Op maandag 25 februari om 08.30 uur begint het dan allemaal echt en worden ze officieel welkom geheten in hun nieuwe schoolgebouw. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hana — 13 feb 2019
Makelaars opgelet: voor alle huizen in het centrum van Borne kunnen jullie de aanprijzing "nabijheid basisschool" wel schrappen! O o o, wat een verlies, wat een domme actie...
Gemma van der Velden — 13 feb 2019
Vind het erg jammer dat de school gesloten is, een stuk levendigheid uit het centrum weg. Een levendigheid die volgens mij zeker voor het centrum een functie had.
Ton HUISKES — 13 feb 2019
Een enorme kapitaal verkrachting van een mooi schoolgebouw in het centrum van Borne- ik blijf het jammer vinden het nu dicht is en ik hoop er spoedig een nieuw bestemming op komt bijv seniorenwoningen of aangepaste woningen.

 

 

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023