Groen Zwart zoekt nieuwe voorzitter
15-02-2019
JUBILARISSEN EN BESTUURSWISSELINGEN TIJDENS LEDENVERGADERING

Groen Zwart zoekt nieuwe voorzitter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de korfbalvereniging Groen Zwart werden maar liefst vijf jubilarissen in het zonnetje gezet. Anne Luinge, Mireille Gielians en Jan Wiedemeijer werden gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap. Zij ontvingen naast de oorkonde van het KNKV en het Bondsspeldje een verenigingsoorkonde, bloemen en een flesje wijn. Ook Wendy Wemekamp en Tineke Oude Kamphuis werden gehuldigd voor hun respectievelijke 40 en 50 jaren lidmaatschap.

 

Nieuwe bestuursleden

Een ander agendapunt vormde de verkiezing van enkele nieuwe bestuursleden, want zowel voorzitter Ramon Nieuwenhuizen als penningmeester Hanni Wiedemeijer hadden aangegeven hun functie ter beschikking te willen stellen. Hanni stapte weliswaar vijf jaar geleden al uit het bestuur, maar bleef wel de penningen van de vereniging beheren. Bij dat afscheid destijds werd ze benoemd tot Erelid en Koninklijk onderscheiden. Nu waren het dus alleen mooie woorden, een bos bloemen en een waarderend applaus van de aanwezige leden. Ciska Wanschers wordt de nieuwe penningmeester en zal de taken van Hanni overnemen.

 

En last but not least was het de voorzitter, Ramon Nieuwenhuizen zelf. In een korte verklaring gaf hij aan helaas te moeten stoppen. “Werk en gezin zijn niet meer te combineren met het voorzitterschap, althans niet op de manier zoals nodig is voor Groen Zwart. Ik kan niet de tijd en energie besteden aan deze mooie club die het verdient”, aldus Nieuwenhuizen.

 

Lid van Verdienste

Secretaris Albert Schopman nam daarop het woord en sprak de scheidend voorzitter toe. Hij memoreerde enkele hoogte- en dieptepunten in de korfbalcarrière van Nieuwenhuizen, van promotie naar de eerste klasse tot de gele kaart in het degradatieduel naar de vierde klasse. “Daarnaast was Ramon direct betrokken bij en actief binnen de Bornse korfbalclub als trainer-coach van de A1, leider van het traditionele Pinksterkamp voor de jeugd en initiator van de maandelijkse klaverjasavond”, aldus Schopman, die de ledenvergadering vervolgens vroeg om Nieuwenhuizen te benoemen tot Lid van Verdienste. De leden bekrachtigden het voorstel met applaus. Een nieuwe voorzitter is nog niet gevonden, een tijdelijke commissie gaat op zoek gaan naar een opvolger.

 

Op de foto links Albert Schopman en rechts Ramon Nieuwenhuizen

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024