Borhave wint uit van Foreholte
17-02-2019
WINST BRENGT BORNSE HANDBALDAMES DEFINITIEF NAAR ZEVENDE PLEK

Borhave wint uit van Foreholte

De reguliere competitie nadert zijn afronding en de nacompetities dienen zich aan. En ook daarin zullen Borhave en Foreholte elkaar wederom treffen. Zaterdag was het voor beide teams zaak zich daarvoor de best mogelijke uitgangspositie te verwerven. Want op basis van de plaats in de reguliere competitie nemen de teams bonuspunten mee in de nacompetitie.

 

Om 20.45 uur kon de wedstrijd beginnen en toen de rook na de eerste schermutselingen wat opgetrokken was, nam de thuisploeg het voortouw, Foreholte stond halverwege de eerste helft vier doelpunten voor bij een 10-6 stand. Maar de Twentse gasten waren niet van plan te capituleren, ze trokken binnen twee minuten de stand weer in evenwicht en kwamen zelfs op 10-11. De Voorhoutse dames namen geen genoegen met een achterstand en kantelden opnieuw de stand waarna zich een boeiend slotakkoord van de eerste helft ontwikkelde. Bij het rustsignaal was de stand volledig in evenwicht 14-14.

 

Drie doelpunten van Bernice Hesselink

In het begin van de tweede helft hadden de gasten kort het initiatief, maar wederom nam de thuisploeg echt een voorsprong, al was die nooit groter dan twee doelpunten. Borhave bleef zich vastbijten in de tegenstander. Halverwege de tweede helft kwam er opnieuw evenwicht in de wedstrijd (21-21). Hierna kwamen de gasten met een zeer sterke eindfase van de wedstrijd, want via 22-22 liep de ploeg van Rik Philips, mede door drie doelpunten op rij van Bernice Hesselink, weg naar de overwinning 24-28, De score aan Bornse kant gemaakt door negen (!) verschillende spelers, bij de Bornse dames was het dus een echte teamprestatie.

 

Met deze overwinning heeft Borhave definitief beslag gelegd op de zevende plaats in de reguliere competitie en daarmee de beste uitgangspositie in de degradatie poule met het maximale aantal bonuspunten. DSVD volgt als nummer 8 en Foreholte en SEW gaan uitmaken wie de nummer 9 en 10 worden.

.

De komende week speelt Borhave het slotakkoord van de reguliere competitie in Borne tegen DSVD in dé Twentse derby, zaterdag 23 februari om 19.00 uur, thuis in ’t Wooldrik.

 

foto: Bernice Hesselink - © Herman Zandhuis

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024