NEO stunt met zege op koploper
17-02-2019
0-2 WINST BIJ SPORTLUST GLANERBRUG

NEO stunt met zege op koploper

Op voorhand waren de verwachtingen wellicht niet zo hooggespannen, maar NEO verraste de ruim opgekomen aanhang met een 0-2 overwinning bij koploper Sportlust. Eerlijk is eerlijk, voor de pauze hadden de mannen van Van Holland echt op achterstand kunnen staan, maar na de thee gaf de Bornse defensie nog maar één kans weg en creëerde er zelf een vijftal, waardoor de 0-2 winst niet zomaar uit de lucht kwam vallen.

 

NEO kwam goed uit de startblokken en deelde het eerste kwartier de lakens uit. Rick ten Tusscher noteerde het eerste wapenfeit. Na ruim vijf minuten schoot hij rakelings naast. Ook de drie volgende aanvallen waren gevaarlijk. Een mooie combinatie via de linkerkant leidde tot een voorzet van Mauro Lohuis, maar de bal werd net voor de voeten van Ron Spoler weggetikt. Vlak daarna lobte Jochem Stam net naast en dezelfde Stam volleerde een weggekopte bal direct daarna recht op doelman Leroy Kroezen.

 

Spectaculaire momenten

Na ruim een kwartier de eerste kans voor de thuisclub. Routinier Gradus Hempenius stoomde op door het centrum, maar besloot tot een pass terwijl een doelpoging logischer was geweest en vlak daarna schoot de geweldig spelende Desmond Holtman net over. Halverwege het eerste bedrijf leek het mis te gaan voor NEO. Kevin Spanjaard kon na een misverstand achterin zomaar rechtdoor lopen richting Bob Peterman.

 

Gelukkig kapte hij een keer te veel en werd het schot nog op het nippertje gekraakt. Nadat Nick Zwiers nog eens net naast had geschoten lag de bal aan de andere kant bijna in het net. Nadat een schot van Rick ten Tuscher werd geblokt, schoot Tolga de rebound hard op de paal. In het laatste kwartier regen de spectaculaire momenten zich aaneen. Holtman schoot recht op Peterman en Spanjaard deed hetzelfde na een werkelijk weergaloze actie die hem vogelvrij voor de NEO-goalie bracht. Alsof dat nog niet genoeg was raakte Zwiers korte tijd later de paal en teisterde Hempenius met de terugspringende bal de lat.

 

En toch waren de laatste twee kansen voor NEO. Eerst kwam de bal via Lohuis en Spenkelink bij Tolga die van dichtbij de doelman op zijn weg trof en op slag van rust had Bjorn Tijhuis tenslotte een van zijn befaamde rushes in huis, maar zijn voorzet kon ternauwernood voor de instormende Bas Spenkelink tot corner worden verwerkt. Een enerverende eerste helft en het publiek werd even tijd gegund op adem te komen.

 

De alom aanwezige en krachten verslindende Holtman had de eerste grote kans na de onderbreking. Zijn schot met links verdween echter meters naast de goal van Peterman. Het spelbeeld was vervolgens behoorlijk in evenwicht, met dit verschil dat NEO eigenlijk geen kansen meer weggaf en er zelf meerdere creëerde. Max Brunninkhuis schoot rakelings over, Bas Spenkelink schoot centimeters naast na een voorzet van Spoler en een vloeiende aanval over links eindigde met een strakke voorzet van Jochem Stam die wild tot corner moest worden verwerkt door een oranjehemdige verdediger.

 

Verlossende goal

Tien minuten voor het eind viel de verlossende 0-1. De zich een slag in de rondte werkende Bas Spenkelink kwam na een mooie steekpass van Max alleen voor Kroezen en prikte beheerst binnen. Wat een ontlading bij alles dat zwartwit steunt! In de resterende tijd bleek Sportlust niet meer in staat tot een slotoffensief. Wat heet, NEO kreeg twee dotten van kansen op 0-2. Eerst schoot Ron Spoler na een mooie individuele actie op de dikke teen van Kroezen en kopte Jochem Stam, na een mooie voorzet van de net als Wout Lansink en Mats Velner ingevallen Tim Bijker, centimeters voorlangs.

 

De 0-2 kwam er uiteindelijk toch. Na een overtreding op Ron Spoler zette gelegenheidsaanvoerder Max Brunninkhuis zichzelf achter de bal die schuin voor de Sportlust-veste lag. Met een geweldige curve verdween de bal in de verre hoek achter Kroezen. Een juweel van een treffer (zie hoofdfoto).

Een paar minuten later zaten de drie luid bejubelde punten in de pocket. Luid bejubeld en dat was meer dan terecht. Een geweldige teamprestatie in het tweede bedrijf lag ten grondslag aan de zege en na een serie van drie duels een mooie opsteker richting de resterende twaalf duels. Bovendien kreeg de 60ste verjaardag van vaste supporter Marieta extra glans.

 

Komende zondag moet NEO inhalen. WVV'34 komt op bezoek en dat is dé ploeg van het moment. De mannen uit Hengevelde wonnen als enige team in 3A al hun drie duels in 2019 met het imposante doelsaldo van 11-1. WVV staat na een mindere fase inmiddels nog maar vijf punten achter op NEO.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Het blijven toppers he , die van Neo1. Op naar plaats 3.
Ga zo door boys.

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021