Dames Apollo komen tekort in finale
17-02-2019
GROOT SUPPORTERSFEEST ONDANKS VERLIES VAN 3-0 TEGEN SLIEDRECHT SPORT

Dames Apollo komen tekort in finale

Voor de allereerste keer stonden de dames volleyballers van Apollo 8 vandaag in de nationale bekerfinale. En dat in hun 50ste jubileumjaar. Tegenstander in het Landstede Sportcentrum in Zwolle was Sliedrecht Sport. Het was de tweede wedstrijd vanmiddag, want eerst speelden de heren van Dynamo tegen Lycurgus hun finalewedstrijd. En omdat underdog Dynamo daarin verrassend met 3-1 won, gloorde er ook hoop voor de Bornse dames. Zou het dan toch misschien kunnen…?

 

De ambiance was er in elk geval. Een zo goed als volle sporthal, massaal meegekomen supporters van beide ploegen én de in groten getale uitgelopen pers gaven de wedstrijd op voorhand al een onvergetelijk stempel. Een kleine anderhalf uur later kwam aan alle illusies een eind. Een verlies in drie sets markeerde het krachtsverschil tussen beide ploegen. Wat restte voor de Bornse dames was een ovationeel applaus van de massaal meegekomen Bornse supporters. De historische dag begon als een feest bij De Veste en eindigde daarom (vooralsnog) ook als een feest, ondanks het forse verlies.

 

Spelverloop

In de eerste set had Apollo 8 duidelijk moeite in het spel te komen. Het werd al snel 7-2 voor de dames uit Sliedrecht en ondanks enkele fraaie rally’s aan Bornse kant liepen ze verder uit naar 25-16. Een dreigende blessure voor Manon van ’t Rood door een misstap liep gelukkig goed af. Ze kon de wedstrijd vervolgen.

 

De tweede set verliep aanzienlijk beter. Apollo 8 slaagde erin veel meer tegengas te bieden en kwam zelfs op 19-20 voorsprong. Toen het eenmaal 23-23 was, drukte Sliedrecht echter door waardoor ook deze set met 25-23 naar de Zuid-Hollanders ging. In de derde set was het snel over en uit, want alhoewel het in het begin nog redelijk gelijk op ging (5-5), voelden de Bornse dames niet lang daarna de wedstrijd door hun vingers glippen. Via 14-8 werd het uiteindelijk 25-16 voor de terechte winnaar: Sliedrecht Sport.

 

Een geweldige dag

Natuurlijk hadden alle Bornse supporters de stille hoop de beker vanavond mee terug naar Borne te kunnen nemen. Maar eigenlijk was er niemand die echt treurde. Het was immers een geweldige dag geweest, met trommels en gezang hadden ze hun aanwezigheid in Zwolle meer dan kenbaar gemaakt en de dames hadden toch maar mooi de finale bereikt. (RH/AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bekerfinale Apollo 8 - Sliedrecht Sport


    Inschrijving Run Bike Run gestart

    Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
    23-04-2024

    Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

    Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
    22-04-2024

    NEO wint ruim van Grol: 5-0

    Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
    22-04-2024

    Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

    Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
    22-04-2024

    Daar gaat hal 1

    Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
    17-04-2024

    Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

    Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
    17-04-2024