ZV gelijk tegen Sportlust Vroomshoop
17-02-2019
ZENDERENAREN SPELEN ONGELUKKIG, MAAR BOEKEN EEN TERECHTE UITSLAG: 3-3

ZV gelijk tegen Sportlust Vroomshoop

In de eerste tien minuten speelden beide ploegen voorzichtig en probeerden ze controle te krijgen op de wedstrijd. Sportlust Vroomshoop, dat over een geweldige voorhoede beschikt, leunde wat achterover om er in de omschakeling razendsnel uit te komen. Een bijzonder lastig te bespelen spelwijze waarmee de Vroomshopers een bijzonder wapen in handen hebben. Even daarna kreeg ZV haar eerste grote kans. Ramon van Os kwam vrij te staan voor de doelman, maar schoot rechtuit waardoor de keeper de bal over de lat kon werken.

 

Open kansen voor beide doelen

Kort daarop kwam ZV alsnog op een 1-0 voorsprong. Een voorzet werd vakkundig door dezelfde Van Os binnengekopt. Daar waar ZV de laatste weken voortdurend eerst op achterstand kwam, kon het nu de voorsprong niet lang vasthouden. Uit een voorzet vanaf de rechterkant was het Simon Spoor die de 1-1 binnenkopte. Daarna gingen beide ploegen opnieuw op zoek naar de voorsprong en creëerden ze open kansen voor beide doelen, maar onnauwkeurigheid of sterk optreden van beide doelmannen voorkwam dit. In de 34ste minuut was het echter Sportlust dat uit een kluts via Denis Jozic op een 1-2 voorsprong kwam. De verdediging van ZV kreeg de bal niet goed weg en dit werd vakkundig afgestraft door de spits van de gasten.

 

ZV moest weer in de achtervolging en probeerde met combinatiespel de gelijkmaker te forceren. Dit lukte niet en Sportlust kon zo het geliefde spel spelen, snel omschakelen en de snelle spitsen bedienen. Gezien de kansen had de ruststand 4-4 kunnen zijn, maar met 1-2 werd de rust bereikt.

 

In de tweede helft ging ZV hartstochtelijk op zoek naar de goal van Vroomshoop. In deze wat rommelige fase ontbrak het echter aan nauwkeurigheid hetgeen het spelbeeld niet ten goede kwam. Er werd door ZV veel de lange bal gehanteerd, maar hier werd Sportlust ogenschijnlijk niet nerveus van. In de omschakeling leek Sportlust naar 1-3 te counteren, maar de treffer werd vanwege buitenspel geannuleerd.

 

Aantrekkelijk schouwspel

Mart Vetketel werd vervangen door Rick Sonder die de plek linksvoor innam en ZV zette nog meer druk naar voren op zoek naar een treffer. Deze viel in de 74ste minuut. Na voorbereidend werk van Van Os kon Hemmo Mulder vanaf zo’n elf meter onhoudbaar de 2-2 aantekenen. Mooi om te zien dat beide ploegen geen genoegen namen met de gelijke stand waardoor er een aantrekkelijk schouwspel ontstond. ZV wisselde Bart Beld voor Luuk Nijenhuis en later zelfs nog Ruud Ottenhof voor Job Vetketel om maar de winnende treffer te produceren. Deze leek te vallen in de 89ste minuut. Bart Beld schoot onberispelijk de 3-2 via de onderkant van de lat binnen. Vreugde en opluchting alom, eindelijk een keer geluk en aan de goede kant van de streep.

 

Helaas duurde de vreugde maar kort. Diep in blessuretijd promoveerde scheidsrechter Oude Wolcherink een bal op de schouder tot hands en legde de bal op de stip. Zelfs de toeschouwers uit Vroomshoop spraken over een schouderbal, Het cadeau werd onberispelijk uitgepakt door Tim Spoor en direct na deze 3-3 werd voor het einde gefloten.

 

De volgende wedstrijd is op zondag 10 maart thuis tegen sv Almelo.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024