BVV Borne wint van RSC
18-02-2019
SPANNEND DUEL TEGEN ROSSUMENAREN EINDIGT IN 2-1

BVV Borne wint van RSC

Borne begon sterk aan haar eerste duel na de winterstop, het drong RSC terug en hanteerde een gezonde dosis ijver om de duels te winnen. Na vier minuten moest de mee opgekomen Wesley Assink helaas het veld verlaten met een, naar het zich laat aanzien, vervelende hamstringblessure. Borne trainer Bakker werd gedwongen tot een omzetting, bracht Sander Toebes binnen de lijnen en Mart Snippers nam de positie van Assink over op het middenveld. In de achtste minuut de eerste kans voor de thuisploeg. Snippers zag de ruimte op rechts, omspeelde zijn directe tegenstander en zette de bal strak voor. Borne spits Stan Prigge kwam net iets tekort om de bal over de doellijn te drukken.

 

Katachtige reflex

Dit leek een signaal te zijn voor de gasten uit Rossum om de Bornenaren iets eerder aan te pakken, RSC ving de thuisploeg al rond de middenlijn op, begon de meeste duels te winnen en zocht veelvuldig de flanken. In de 13de minuut werd de bal nog voorlangs gekopt, maar tien minuten later mochten de gastheren doelman Dennis Haan danken, want met een katachtige reflex en het keren van de ontstane rebound behoedde Haan zijn team voor een achterstand. Borne probeerde om onder de druk uit te komen maar had moeite om lang balbezit te houden en oogde te statisch. Toch heeft de ploeg de kwaliteit om ogenschijnlijk uit het niets tot kansen te komen en met nog vijf minuten voor de rust wist Borne de ruimte achter de verdediging beter te benutten. In de 45ste minuut had Sven Pieterson een mooie schietkans, maar zijn schot ging naast het doel.

 

Na de thee speelde Borne een betere wedstrijd. Het was feller, won vaker de duels en ook de tweede bal was vaker een prooi voor de thuisploeg. Toch waren kansen in het eerste kwartier schaars en ook RSC kwam maar moeizaam tot een echte aanval. Tot de 60ste minuut golfde het spel op en neer maar Borne miste overtuiging en RSC had het vizier niet op scherp. In de 65ste minuut komt Borne ietwat verrassend op 1-0. Het was Jorrit Jongman die zijn scherpe, lage voorzet door iedereen gemist zag worden en via de binnenkant van de paal verdween de bal achter de doelman. Op basis van kansen was de voorsprong wellicht niet terecht maar de geelzwarten spelen altijd om te scoren en zoeken altijd de aanval en in dat opzicht is een treffer wel weer verdiend.

 

Spannend slot

Lang kon Borne niet genieten van de voorsprong, want even niet opletten bij een ingooi van de gasten betekende in de 75ste minuut de 1-1. Na de inworp werd de bal voor het Borne doel geslingerd, stuiterde een keer in de zestienmeter en het was Davina die zich met de rug naar het doel knap vrijspeelde en vanuit de draai de bal hoog in de touwen joeg. Een knappe treffer. Aan een gelijkspel hadden beide ploegen niet veel en de Borne trainer wisselde nog eenmaal. Hofman eruit en Vos erin. De rappe Jeroen Vos moest de opbouw verstoren en bij balbezit de ontstane ruimte achter de laatste linie optimaal benutten. Een opdracht waar Vos wel raad mee wist. RSC zette nog eens aan, ging eveneens op jacht naar meer en een spannend slot van dit duel brak aan.

 

In de 81ste minuut was het BVV Borne dat opnieuw wist te scoren. Stan Prigge bracht met het hoofd de bal voor het doel, waar Jeroen Vos, de doelman en twee RSC-verdedigers klaarstonden om de bal als eerste te beroeren, uiteraard met tegengestelde bedoelingen. Wie het laatste tikje gaf en of er een duw aan te pas kwam was niet goed waar te nemen, maar de ontstane onrust door de aanwezigheid van Vos was genoeg om de bal over de doellijn te zien rollen: 2-1. Die voorsprong zou de thuisploeg niet meer weggeven. In de 85ste minuut redde de RSC goalie nog tweemaal fabuleus na een schot van Pieterson en na 94 minuten beëindigde de prima leidende scheidsrechter Ebbers uit Bredevoort dit spannende duel.

 

Zondag 10 maart is de volgende wedstrijd: uit tegen Sportlust Vroomshoop.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 19 feb 2019
Ze zijn goed bezig de jongens van Bvv Borne 1.
Ga zo door👍

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020