TVTrios werkt winterdip weg op ijsbaan
18-02-2019
CLINIC EN PRESENTATIE VAN GIANNI ROMME

TVTrios werkt winterdip weg op ijsbaan

Een paar maanden geleden opende hij de -tijdelijke- ijsbaan in Borne. Oud Olympisch en wereldkampioen Gianni Romme. En hij nam de kans waar bij die gelegenheid de Bornse bevolking uit te nodigen voor een bezoek aan de ijsbaan in Enschede waar hij vanaf dit seizoen de scepter zwaait. Begin februari gingen de leden van TVTrios op die uitnodiging in en kregen de kans Gianni het hemd van het lijf te vragen tijdens het winterdip-evenement. Een nieuwe activiteit om de leden de gelegenheid te geven elkaar eens in de periode dat het sporten wel doorgaat, maar de contacten wat minder zijn, te ontmoeten en bij te praten.

 

De activiteitencommissie had hiervoor een clinic op de ijsbaan in Enschede georganiseerd. Voor de niet schaatsers werd de mogelijkheid geboden vooraf een ATB-tochtje te doen naar Enschede. En voor de lopers was een mooie route uitgezet in het buurtschap Twekkelo.

 

Presentatie Gianni Romme

Gianni Romme was gevraagd over sport in het algemeen en schaatsen in het bijzonder een uurtje vol te kletsen. En dat deed hij vol overtuiging. Dat uurtje werden er bijna twee en Gianni had, heel attent, zijn presentatie op de triatlon gericht. Hij deelde ook de ervaringen van zijn sport- en schaatscarrière met de bijna 50 toehoorders van TVTrios. Hij putte uit een enorme berg ervaring en illustreerde dat met een mooie presentatie getiteld ‘Training en mentaliteit’. Hij behandelde de volgende onderwerpen op een boeiende manier: coördinatie, mentaliteit, fysieke motor, sport intelligentie. En doorspekt met de nodige humor. “Hij had de toehoorders echt aan zijn lippen hangen. Een boeiende, goed verzorgde presentatie die ook voor andere groepen niet alleen leuk, maar ook zeker leerzaam kan zijn. Niet alleen sport-, maar ook andere verenigingen of gezelschappen. Een aanrader”, vinden ze bij TVTrios.

 

Uiteraard werd de schaatsliefhebbers ook de gelegenheid geboden met de olympisch kampioen de schaatsbaan te betreden. In een korte clinic van ongeveer een uur, wist hij ook de ervaren schaatsers nog een paar fijne kneepjes bij te brengen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Apollo 8 verliest opnieuw, maar blijft in de race

In aanloop naar de bekerfinale op Tweede paasdag liep Apollo 8 woensdagavond opnieuw tegen een...
29-03-2024

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024