NEO haalt billenknijpend naar winst
24-02-2019
SLECHTE WEDSTRIJD TEGEN WVV'34 EINDIGT MOEIZAAM IN 1-0

NEO haalt billenknijpend naar winst

Binnen een minuut liet NEO zien wat het wilde tegen WVV’34 en via de rechtervleugel werd het doel van Kevin Smit al tot twee keer toe belaagd. Nadat ook WVV tot twee keer toe Bob Peterman met onschuldige schoten op de proef stelde waren de twee volgende mogelijkheden voor de weer in de basis startende Bas Spenkelink. Eerst kopte hij, al dan niet in buitenspelpositie, naast na een voorzet van Jochem Stam en even later schoot hij in riante positie op Smit.

 

Op voorsprong

NEO bleef de bovenliggende partij en met name in het laatste kwartier werd er heel aardig gevoetbald. Toch had WVV in de omschakeling voorafgaand aan die fase nog twee aardige kansen, maar de schotpogingen waren of te zacht of gingen naast. Nadat Jochem Stam een mooie aanval afsloot met een doelpoging die het midden hield tussen een voorzet en een schot en Max Brunninkhuis ruim overschoot na een afgeslagen voorzet kwam NEO toch op voorsprong. De actieve Bjorn Tijhuis stoomde op richting achterlijn en diens voorzet werd bij de eerste paal binnen getikt door Ron Spoler: 1-0. Daarmee was de koek nog niet op want nadat de lastig te bespelen Wouter Horstink overschoot hadden Bas Spenkelink en Ron Spoler nog twee mogelijkheden, die echter te lastig waren om tot een goal gepromoveerd te worden.

 

Na de thee daalde het spelpeil van NEO aanzienlijk. In plaats dat er gebruik werd gemaakt van de ruimtes die er ontstonden, grossierde de ploeg in foute keuzes, slordige aannames en bij vlagen laks duelleren dat nogal eens uitmondde in totaal onnodige irritatie. WVV, dat voor de thee af en toe goed combinerend voor de veste van Peterman kwam, gooide het nu over een andere boeg. Veel de lange bal hanterend werd geprobeerd de NEO-defensie onder druk te zetten en dat leverde een aantal hachelijke situaties op.

 

Rood en geel

Ondanks het matige spel kreeg NEO ook wel degelijk kansen op een ruimere voorsprong. Jochem Stam draaide een hoekschop bijna ineens binnen, Max Brunninkhuis schoot over en de ingevallen Pascal van Berkum werd op dubieuze wijze afgevlagd voor buitenspel. Nadat Pascal van Berkum een schot na een fraaie kapbeweging net geblokt zag worden leek NEO tien minuten voor tijd op rozen te komen toen Mahmoud Jaafil binnen tien seconden twee keer geel zag en kon inrukken. Zeker de eerste kaart sloeg eigenlijk nergens op, maar het scheldwoord daarna bleek rijp voor een tweede kaart van de matig leidende arbiter die bij een aantal eerder fikse overtredingen ten onrechte geen kaart trok. Wat heet, NEO had in de slotfase zelfs mazzel dat twee overtredingen uit frustratie slechts met geel werden bestraft, terwijl bij een van de acties de kleur echt anders had moeten zijn.

 

Een paar minuten voor afloop bekroonde Bob Peterman zijn rustige en foutloze optreden met een geweldige redding op een vrije trap van Remi Leferink en hield daarmee voor de tweede achtereenvolgende keer de nul. Het slotakkoord was voor NEO dat een overtalsituatie prachtig uitspeelde via Ron Spoler, Pascal van Berkum en Max Brunninkhuis en aldus de 2-0 scoorde. Wat assistent Marcel Keizer bezielde om voor buitenspel te vlaggen zal een raadsel blijven. Drie punten in een voor rust aardig en na de onderbreking heel matig duel en dat brengt NEO op drie punten van de derde plek, met nog één duel te goed.

 

Komende zondag is er geen programma en de week erna staat het thuisduel tegen LSV op het programma, de ploeg waarvan in het uitduel met 2-1 werd verloren.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 25 feb 2019
De 3e plaats komt aardig in de buurt.
Was geen beste wedstrijd, maar de 3 punten zijn lekker binnen.
Ik zou zeggen ga lekker zo door.
Gr supporters links van de tribune,!!

Max Verstappentjes racen bij ‘t Wooldrik

De Mariokart race is een van de 16 zomeractiviteiten die Borne Sport in deze vakantieperiode...
30-07-2020

200 Duiven onderweg naar Barcelona

Er heerst zondagmiddag een gezonde spanning in en rond het clubhuis van het Duivensport Centrum...
26-07-2020

CJV Borne organiseert ‘Kamp in huis’

Geheel tegen de traditie in gaat de kampweek van CJV Borne deze zomer niet door. Het coronavirus...
17-07-2020

Korfballers maken zich op voor eeuwfeest

Op 29 januari 1921 was het ‘de heer Van Leijenhorst’ die in het toenmalige...
15-07-2020

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij...
12-07-2020

Summer soccer bij BZSV

Maandenlang lagen de sportvelden van BZSV de Blauwwitters - net zoals bij alle andere...
11-07-2020