25-03-2019 t/m 31-03-2019
Schrijfwedstrijd Heldinnen van Borne

MRT

25

MRT

31

Schrijfwedstrijd Heldinnen van Borne


De Boekenweek vindt plaats van 23 t/m 31 maart 2019. Het thema van deze boekenweek is "Moeder de vrouw". De vrouw aan het roer, sterk, moedig, bruggenbouwer, superwoman, als kapitein op een schip. En iedereen heeft een moeder.

Bibliotheek Borne organiseert daarom een schrijfwedstrijd voor volwassenen met als titel: "Heldinnen van Borne".

Schrijf een kort verhaal (max. 1 A4) over jouw heldin. Dit kan heel persoonlijk zijn; over de vrouw in jouw eigen intieme kring, die jij bewondert, die jouw heldin is. Misschien zijn er ook wel vrouwen geweest die zich ergens in de afgelopen 100 jaar hebben ingezet voor maatschappelijke, Bornse zaken, vrouwen voor wie jij mateloze bewondering hebt. Bijvoorbeeld vrouwen die in het verzet hebben gezeten in de tweede wereldoorlog, vrouwen die eigenhandig een beroving hebben tegengehouden, een mens hebben hebben gered, een uitvinding gedaan, enz. Een heldin is een heldin. En zet die van jou in het zonnetje!

Een jury zal het winnende verhaal selecteren. De winnaar (M/V) wint een mooie prijs. Daarnaast zullen alle verhalen worden gebundeld in het Bornse Heldinnenboekje.

Meedoen? Stuur dan vóór 31 maart je verhaal op maximaal 1 A4 naar info@bibliotheekborne.nl of, nog leuker, breng je verhaal persoonlijk langs.

Prijsuitreiking
De winnaar van de schrijfwedstrijd mag zijn verhaal voorlezen en krijgt een passende prijs. De datum voor deze prijsuitreiking zal in een later stadium bekend worden gemaakt.

 

terug naar agenda
 

file:html/cookies.inc.html}