Aveleijn mogelijk naar Eschschool
VERVANGENDE WOONRUIMTE VOOR BEWONERS JOHANNESKLOOSTER

Aveleijn mogelijk naar Eschschool

Al jarenlang is zorginstelling Aveleijn bezig om een geschikte locatie te vinden voor vervangende huisvesting voor de circa 32 bewoners van het Kloosterhof (Johannesklooster) aan de Stationsstraat. Dat gebouw is sterk verouderd en voldoet al jaren niet meer aan de eisen van deze tijd. Lange tijd bestonden er plannen om achter het Witte Huis woningen te bouwen, maar dit stuitte indertijd op weerstand uit de omgeving en ook de gemeente stelde beperkende eisen aan de omvang van de bouw.

 

De afgelopen periode heeft Aveleijn in gesprekken met de gemeente kenbaar gemaakt dat zij graag in aanmerking wil komen voor de locatie van de vrijgekomen Eschschool. De gemeente begrijpt dat vervangende huisvesting nodig is en heeft aangegeven dat, samen met Aveleijn, op dit moment bekeken wordt of op de locatie Eschschool tot een haalbare ontwikkeling kan worden gekomen.

 

Toekomst Johannesklooster

Het voormalige klooster aan de Stationsstraat betreft een Rijksmonument. In overleg met eigenaar Welbions wordt gekeken naar een passende nieuwe functie.

 

Centrumplan

De locatie Eschschool is onderdeel van het gebied tussen de Grotestraat-Noord en de Oude Almeloseweg, waarvoor de gemeente in het kader van het Centrumplan de komende tijd aan de slag gaat met een ontwikkelvisie. Samen met bewoners en ondernemers worden kaders en uitgangspunten voor dit gedeelte van het centrum uitgewerkt, dus ook voor de locatie Eschschool.

 

Naast de transformatie van de Eschschool naar een woon- en zorglocatie, maken ontwikkelingen in het gebied dat er moet worden gekeken naar de toekomst. Daarnaast vragen zaken als meer parkeerplaatsen en meer groen de aandacht. Ook is er de wens om leegstand aan te pakken en om de mogelijkheden te onderzoeken naar het autoluw maken van enkele straten.

 

Straatgesprek

Vrijdag 15 maart wordt gestart met een zogeheten ‘straatgesprek’ over het gehele gebied tussen de Grotestraat-Noord en de Oude Almeloseweg, waarvoor ondernemers, bewoners en overige geïnteresseerden van harte zijn uitgenodigd. Ideeën, wensen en tips worden opgehaald door de gemeente Borne en Buro Ontwerp & Omgeving in het oude pand van La Fleur aan de Grotestraat 188, tussen 14.00 en 20.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Gezond Verstand — 08 mrt 2019
Ben heel benieuwd welke projectontwikkelaar dit stukje grond in handen krijgt. Dan weten we ook gelijk waarom de Esch zo nodig dicht moest.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024