NEO legt loodje tegen LSV
10-03-2019
ZWARTWITTEN STELLEN TELEUR IN STORMACHTIG DUEL: 0-1

NEO legt loodje tegen LSV

Op een stormachtig Wooldrik heeft NEO zichzelf een wel heel slechte dienst bewezen door volkomen onnodig drie punten in te leveren tegen LSV. Onnodig, want voor de thee kreeg de brigade van Van Holland een aantal 100 procent kansen die helaas om zeep geholpen werden. In het tweede bedrijf daalde het spelpeil aanzienlijk, mede door de erbarmelijke omstandigheden, en tot overmaat van ramp leverde een hoekschop in de slotfase de door LSV terecht luid bejubelde, maar nogal onverdiende winnende treffer op.

 

Voor de thee speelde NEO bij vlagen goed en kreeg het ook een scala aan mogelijkheden. Mauro Lohuis schoot rakelings over en Max Brunninkhuis kopte over na een fraaie pass van Jochem Stam. NEO bleef het spel dicteren en nadat Jochem Stam via een LSV-been overschoot, leek Pascal van Berkum na een kwartier de score te openen. Na een mooi overstapje van Ron Spoler schoot hij echter gehaast naast.

 

Uit het boekje

Na een kleine twintig minuten twee kansen binnen een minuut. Een vrije trap van Jochem Stam werd knap verwerkt door doelman Martijn Best en de daaropvolgende voorzet van Mauro Lohuis werd door Ron Spoler rakelings naast gekopt. De volgende aanval leverde, na een fraaie actie van Max Brunninkhuis, een vrije schietkans op voor Rick ten Tusscher. Alleen voor de goalie schoot de jongeling met zijn mindere linkerbeen over. Het leek desondanks wachten op een goal. Nadat Bjorn Tijhuis de lat had getroffen met een halve voorzet was de volgende aanval er een uit het boekje. Een strakke pass van Mauro Lohuis bereikte Ron Spoler die langs de achterlijn op kon stomen. Helaas kon niemand zijn voorzet van het beslissende tikje voorzien.

 

De mooiste aanval kwam na bijna 35 minuten. Via Spoler en Stam kwam de bal bij Rick ten Tusscher die helaas zijn vizier niet scherp had staan vanmiddag. De laatste twee kansen waren voor LSV. Eerst huppelde een strakke voorzet langs alles en iedereen en vlak daarna leverde een fraaie omhaal na de rebound van een vrije trap bijna het gewenste resultaat op, maar Bob Peterman kwam niet echt in gevaar. Een 0-0 ruststand dus.

 

Torenhoog veldoverwicht

Het verhaal na rust is beduidend korter, omdat NEO dan wel een torenhoog veldoverwicht opbouwde, maar daar in tegenstelling tot in het eerste bedrijf veel te weinig kansen uithaalde. Toch waren ze er wel. Mauro Lohuis trof na een soepele aanval de paal en na een uur kon een inzet vanaf rechts van Max Brunninkhuis nog net worden geblokt. LSV stond gegroepeerd en strak te verdedigen en schuwde het betere wegroeiwerk niet. Bij NEO kwamen Bas Spenkelink en later Stijn Baars en Wout Deterd in het veld, maar ook zij konden het tij niet keren. Jochem Stam had nog bijna succes met een hoekschop, maar de bal werd door Best in een uiterste redding tot een hernieuwde corner getikt.

 

Tien minuten voor afloop viel, totaal uit het niets, de 0-1. Bob Peterman tikte een vrije trap keurig over, maar de daaropvolgende corner werd door Justin Maathuis te midden van bijna het dubbele aantal NEO-spelers toch ingekopt. Tot afgrijzen van iedereen verdween de bal ook nog eens tussen de paal en Rick ten Tusscher het doel in. De wereld op zijn kop, maar alweer een harde les, waarvan Jan Willem van Holland na afloop terecht opmerkte dat hij met het missen van zoveel kansen wel een keer klaar was.

 

Zondag 17 maart staat de uitwedstrijd tegen Saasveldia op het programma. Het duel begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 11 mrt 2019
Nou is het mooi geweest met het missen van vele 100% kansen .
Veel beter en dan toch nog verliezen!
Maar goed de 3e plaats is nog steeds inzicht. Dus boys doe je best tegen Saasveldia en neem de 3 punten mee naar Borne, dan ziet de wereld er weer heel anders uit.
Wij hebben er vertrouwen in.
Succes.

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024