ZV en Almelo in evenwicht
10-03-2019
INVALLENDE TRAINER/COACH FORCEERT STRAFSCHOP

ZV en Almelo in evenwicht

ZV begon sterk aan de wedstrijd en zette gelijk druk op de defensie van de bezoekers. Deze aanvalsdrift leverde wat kleine mogelijkheden op. Zoals zo vaak dit seizoen laten tegenstanders ZV thuis het spel maken en wachten ze geduldig op de omschakeling. Zo ook sv Almelo. In de 14e minuut kreeg Almelo, na een uitbraak, een vrije trap op de rand van de 16 meter. Deze vrije trap werd over de muur richting hoek geschoten, waar de bal door keeper Myron Eleveld ternauwernood gered kon worden, maar de gekeerde bal was wel een prooi voor de inlopende Thomas Rolefes: 0-1.

 

Na deze tegenvaller brak een periode van matig voetbal aan. Beide ploegen speelden met goede inzet en bedoeling, maar kwamen tekort in de uitvoering. Vlak voor rust kreeg ZV een cadeautje van de doelman van de bezoekers. Een hoge bal werd losgelaten en kon bij de tweede paal worden binnen gewerkt door Ramon van Os. Met een 1-1 stand werd de rust bereikt.

 

Na rust hetzelfde spelbeeld als daarvoor: twee ploegen met veel passie en strijd. Laten we het erop houden dat de weersomstandigheden met veel regen en een aantrekkende wind, goed voetbal zo goed als onmogelijk maakte. Zowel ZV als Almelo hanteerden veelal de lange bal en er ontstonden mogelijkheden aan beide zijden. Zo kopte Ramon van Os een bal net over de lat en kon Eleveld 1-op-1 een treffer aan Almelose kant voorkomen.

 

Ruud Ottenhof in de voorste linie

Almelo zocht veelvuldig de overtreding in de buurt van de 16 en zo kreeg Almelo in de 70ste minuut een vrije trap recht voor de goal net buiten de 16 meter. Deze bal werd onberispelijk binnengeschoten door Tim Roling: 1-2. Wéér moest ZV in de achtervolging. Trainer/coach Ruud Ottenhof wisselde zichzelf en kwam erbij in de voorste linie. Dat Ruud jarenlang op hoog niveau gevoetbald heeft, werd getoond in de 77ste minuut. Nadat hij zijn lichaam goed tussen de tegenstander en de bal wist te positioneren, ging een verdediger van Almelo de fout in en de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. De penalty werd foutloos binnen geschoten door Hemmo Mulder. Eindstand: 2-2.

 

Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen BVV Borne op het programma. Het duel begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024