Borne pakt winst op Vroomshoop
11-03-2019
BIZAR WINTERS DUEL IN BORNS VOORDEEL BESLIST: 1-4

Borne pakt winst op Vroomshoop

Borne heeft drie punten overgehouden aan het duel met Sportlust Vroomshoop. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar de Bornenaren wisten in de tweede helft het duel, dat zich onder barre winterse omstandigheden afspeelde, naar zich toe te trekken en wonnen verdiend met 1-4.

 

In de twaalfde minuut kwamen de gastheren ietwat verrassend op voorsprong. Sportlust Vroomshoop kreeg een ingooi cadeau ter hoogte van de Bornse zestienmeterlijn. De aanvaller ontving de bal, draaide zich vrij, zette de bal voor en aanvoerder Hankamp rondde bij de eerste paal simpel af door de bal hoog achter Borne doelman Post te schieten. De gasten moesten, niet voor het eerst in deze competitie, weer in de achtervolging.

 

Borne had het meeste balbezit, speelde bij vlagen prima, maar in de eindfase leverde dat nog geen doelkansen op. In de dertigste minuut mocht Borne verdediger Huitink vrij opdribbelen en de Vroomshoopse middenvelders lieten Huitink rustig gaan. Een dure misvatting, want met een simpele voetbeweging stelde hij Borne spits Prigge in staat om de 1-1 te maken. Prigge rondde van een meter of veertien bekwaam af door de bal over de uitlopende doelman te schieten. In de 41ste minuut kwam Borne zeer goed weg toen Jorrit Jongman een ogenschijnlijk zeker doelpunt voorkwam door de bal van de doellijn te halen, voor Borne een teken op bij de les te blijven en voor de thuisploeg een bittere telleurstelling.

 

Borne na rust sterker

Na de pauze was Borne simpelweg sterker dan de thuisploeg. Borne had veelvuldig de bal, koos sneller de aanval en zette de Vroomshoopse verdediging volop aan het werk. Zeer sterk optreden van de Bornse laatste linie, waarin met name Jordy Dobbe en Chiel Kosterink uitblonken, zorgde ervoor dat de thuisploeg het geloof op een goede afloop langzaam leek te verliezen. In de 57ste minuut kwam Borne verdiend op 1-2. Een strak genomen hoekschop belandde voor de voeten van Huitink die vanuit een draai de bal binnen schoot. Het verzet was nu definitief gebroken en Borne zou de voorsprong niet meer weggeven.

 

De derde Bornse treffer liet echter lang op zich wachten waardoor het onnodig spannend bleef. Het was wederom Prigge die aan alle onzekerheid een eind maakte door een snelle counter doeltreffend af te ronden en het verschil op twee treffers te brengen: 1-3. Beide ploegen leken aan het eind van hun krachten, er werd gestreden voor balverovering en de thuisploeg probeerde het nog eenmaal. Het zette nog eens aan voor een klein offensief maar het zag alle pogingen stranden op de Bornse laatste linie.

 

Daar waar de spelers nog eenmaal alles gaven besloot ook de natuur dat te doen. De winterse bui nam in heftigheid toe en een horizontale wind tezamen met natte sneeuw vroeg inmiddels het onmogelijke van alle spelers. In de slotminuut plaatste Borne met een laatste krachtinspanning nog een laatste diepe bal richting het Vroomshoopse doel en de hardwerkende Sander Toebes zag zijn geloof en sprint beloond met een treffer, waardoor Borne met 1-4 deze bizarre tweestrijd in haar voordeel afsloot.

 

Komende zondag speelt BVV Borne tegen Zenderen Vooruit. De derby op sportpark ’t Wooldrik begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 11 mrt 2019
Gefeliciteerd Borne 1.
Gaat fantastisch zo.
Veel succes verder in de competitie.

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020

Broodje beenham van ‘De Keu’

Zaterdagmorgen om exact 09.00 uur werd de digitale aftrap gegeven voor de verkoop van de nieuwe...
16-05-2020

‘Mie’ realiseert haar sportstudio droom

ADVERTORIAL • Begin maart startte Mariël Braakhuis (39) haar sportstudio FitbyMie in...
11-05-2020