De Koem (bij restaurant Dorset)

 

12.00 - 13.45 uur St. Gregorius

14.00 - 15.00 uur Koperkwintet Euregio Brassband

15.15 - 17.00 uur Stedelijk Orkest Borne

 

Stedelijk Orkest Borne

Het orkest onder leiding van de nieuwe dirigent Jurgen Wentzel bestaat momenteel uit 45 personen. Een deel van de muzikanten bestaat uit jeugd, welke voortkomt uit de eigen opleiding die binnen de vereniging gegeven wordt. Het orkest heeft zich sinds jaren louter toegelegd op het geven van concerten.

 

Het repertoire varieert van originele filmmuziek, hedendaagse composities geschreven voor blaasorkest tot bewerkingen van symfonische muziek. Uiteraard wordt het lichtere genre niet vergeten zodat er muziek voor elk op de lessenaar komt. Op deze manier kunnen er verschillende concerten gegeven worden zoals plein-, kerst- en populaire concerten met zowel lichte als ook wat zwaardere muziek. Zo worden er ook regelmatig concerten gegeven met medewerking van andere Bornse verenigingen zoals jeugd- en ouderenkoren.

 

Zowel het orkest als ook de slagwerkgroep kunnen altijd wel wat uitbreiding/versterking gebruiken. De vereniging zet zich dan ook in voor het werven van nieuwe muzikanten en leerling muzikanten. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ en ‘je bent nooit te oud om te leren’ zoekt het Stedelijk Orkest mensen die een instrument willen leren bespelen of al een instrument bespelen en het leuk vinden dit in groepsverband te komen doen. Wanneer uzelf niet over een instrument beschikt hoeft dit geen beletsel te zijn, het Stedelijk Orkest geeft er graag een in bruikleen. U bent van harte welkom om een repetitie bij te komen wonen van het orkest of de slagwerkgroep.

 

Tot slot, het orkest repeteert elke maandagavond vanaf 19.30 uur, de slagwerkgroep op dinsdagavond vanaf 19.30 uur. U kunt het Stedelijk Orkest vinden aan de Burenweg 5 in Borne. Wellicht tot ziens bij een van de optredens of op een van de gezellige repetities.