NEO wint in bijzonder matig duel
17-03-2019
1-2 WINST OP SAASVELDIA

NEO wint in bijzonder matig duel

Zonder de zieke Jochem Stam en de nog geblesseerde Jesse Keur speelden beide teams een matige eerste helft. NEO was voetballend wel wat beter en creëerde ook wat kleine kansen. Zo kon een mooie rush en voorzet van Bjorn Tijhuis nog maar net worden weggewerkt en schoot Ron Spoler in het zijnet, nadat hij sterk was weggedraaid van zijn tegenstander. Halverwege het eerste bedrijf kwam NEO op voorsprong. Een hoekschop van Mauro Lohuis leverde al bijna een goal op, maar Lohuis bleef goed storen op de afgeslagen bal, veroverde het leer en stelde Robin Oude Kamphuis in staat van dichtbij de 0-1 te scoren.

 

Nadat de hardwerkende Bas Spenkelink ook nog eens in het zijnet geschoten had, waren de volgende kansen voor de equipe van Remco Weusthof. Uiterst simpel balverlies leidde tot een snelle counter die afgesloten werd met een schot in vrije positie. Gelukkig smoorde de bal en eindigde in de handen van Bob Peterman. Vlak daarna leidde een mooie hoekschopvariant tot een schot dat rakelings over ging.

 

Geen drive

Ondanks de voorsprong bij de rust speelde NEO erg matig. De meest simpele inspeelpasses gingen verkeerd en wat veel erger was, op een of andere manier miste de ploeg de drive om het duel tot een goed einde te brengen. Ver van de man verdedigend, matige duelkracht en een paar onnodige en nogal lompe overtredingen die ook nog eens leidden tot drie gele kaarten, waarvan twee voor Mauro Lohuis, die vlak voor tijd iets eerder kon gaan douchen dan de rest.

 

Na de rust was er nog geen minuut gespeeld toen Saasveldia op gelijke hoogte kwam. De manier waarop leek op de goal van LSV vorige week. Een pass van de zijkant belandde bij Sjors Kenkhuis die tussen een haag van NEO-spelers de verre hoek uit kon zoeken: 1-1. Nadat Max Brunninkhuis iets later met een fraaie actie Rick ten Tusscher net niet kon bereiken had Saasveldia zomaar op 2-1 kunnen komen. Eerst leverde een vrije trap tot twee keer toe een scrimmage op voor het NEO-doel en twee minuten later zorgden twee prachtige saves van Bob Peterman ervoor dat de 1-1 op het scorbord bleef staan.

 

Sterke invalbeurt Twan Weghorst

De thuisclub was veel feller dan NEO dat bleef volharden in een erg passief en onzorgvuldig spel. Na aanvallend balverlies ging Sjors Kenkhuis er op links vandoor, maar zijn schot/voorzet ging gelukkig voorlangs. Na een zeldzaam slippertje van Bjorn Tijhuis kwam een Saasveldia-aanvaller zomaar vogelvrij voor Peterman te staan. Diens gehaaste schot ging gelukkig naast. Jan Willem van Holland wisselde Rick ten Tusscher en Bjron Tijhuis voor Pascal van Berkum en Twan Weghorst en vooral laatstgenoemde viel sterk in. Nadat Stijn Huls nog eens voorlangs had geschoten op aangeven van Bas Spenkelink kwam NEO toch op voorsprong. Via Twan Weghorst kwam de bal bij Ron Spoler die de bal keurig teruglegde op Max Brunninkhuis: 1-2.

 

Niet verdiend, maar daar maalde niemand om. In het resterende kwartier kreeg NEO meerdere mogelijkheden op uitbreiding van de score. Pascal van Berkum scoorde na een fraaie actie bijna, schoot later op doelman Vervoorn, maar verzuimde ook een paar keer een medespeler te bedienen die er beter voorstond. Vlak nadat Mauro Lohuis zijn tweede gele prent had ontvangen kreeg Saasveldia nog één kans en een grote ook. Opnieuw Bob Peterman bleef de situatie de baas en bezorgde NEO mede daardoor drie kostbare punten in een draak van een wedstrijd die ook geheel anders af had kunnen lopen.

 

Komende zondag om 14.00 uur speelt NEO thuis tegen Avanti Wilskracht.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 17 mrt 2019
Zo de punten zijn binnen.
Nu Avanti wilskracht thuis as zondag ff oprollen, zodat de 3e plaats ook binnen is.
Succes boys.wij zijn er weer bij!

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020