Borne verliest derby van ZV (1-3)
18-03-2019
FELHEID EN DRIE DOELPUNTEN RAMON VAN OS MAKEN HET VERSCHIL

Borne verliest derby van ZV (1-3)

Borne heeft op het eigen sportpark verrassend verloren van Zenderen Vooruit. De thuisploeg kwam in de derde minuut al op 1-0 door een treffer van Sven Pieterson, die de diepe bal van Stan Prigge goed inschatte, maar zag de gasten in de achtste minuut alweer op gelijke hoogte komen door een prima doelpunt van Ramon van Os. Een goed aangesneden vrije trap belandde in het vijfmetergebied en het was Van Os die de bal laag in de rechterhoek tikte en de 1-1 aantekende.

 

Na deze treffer was Borne het aan haar stand verplicht om met verzorgd voetbal op jacht te gaan naar een treffer. Het tegendeel gebeurde echter. De thuisploeg ging mee in het spel van de gasten, hanteerde te vaak de lange bal en kwam door deze strijdwijze te vaak in de duels en dat was duidelijk in het voordeel van Zenderen Vooruit.

 

De Bornse voorhoede kon geen vuist maken, blonk uit in balverlies en zag dat de normaal zo stabiele laatste linie ook geen al te beste dag had. Zenderen deed het prima. Het kon door het lage baltempo van de Bornenaren makkelijk meekomen en creëerde ook enkele kansen, die met iets meer rust en overleg zomaar een doelpunt op konden leveren. Met een 1-1 ruststand werd de kleedkamer opgezocht en dat was op basis van werklust en felheid van de gasten een verdiende tussenstand.

 

Strafschop

Borne moest in het tweede bedrijf uit een ander vaatje tappen, zo veel was wel duidelijk. Het heeft meer kwaliteit in het team, moest ook in staat worden geacht om het krachtsverschil na rust uit te drukken in doelpunten, maar verzandde wederom in het onverzorgde spel van voor de rust. Het was niet creatief genoeg en het baltempo bleef te laag. In de 59ste minuut werd een spaarzame uitval van de gasten beloond met een strafschop die door Borne doelman Sander Post voortreffelijk werd gestopt. De aansluitende corner leverde in de 60ste minuut alsnog de 1-2 op. Geheel vrijstaand was het opnieuw Ramon van Os die scoorde. Even leek de gedrevenheid bij de Bornse gastheren terug te komen en nam het met schoten het Zenderense doel onder schot, maar echt gevaarlijk was het niet. In de 71ste minuut zag de Bornse verdediging er wederom niet goed uit. Makkelijk balverlies leidde de 1-3 in en wie anders dan Van Os was de maker ervan. Het zou tevens de eindstand betekenen.

 

Volgende week speelt BVV Borne tegen Rood Zwart in Delden. Zenderen Vooruit speelt dan uit tegen Oldenzaal. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 18 mrt 2019
Jammer boys. Volgende keer beter.

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024